שטרודל אגסים ובננות אישי

מרכיבים

  • מלית אגסים ובננה
  • 1 קילו אגסים
  • 2 בננות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3/4 כוס מים
  • 5 שקיות ממתיק מלאכותי
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית גרידת לימון

שטרודל
  • 8 דפי בצק פילו
  • 4 כפות פירורי עוגיות ללא סוכר
  • 40 גרם חלבון
  • 2 כפות שקדים

אופן ההכנה

מלית

  1. מקלפים ומגלענים את האגסים וחותכים אותם לקוביות.
  2. מטפטפים על האגסים מעט מיץ לימון למניעת השחמתם.
  3. מניחים בסיר את האגסים, 5 שקיות ממתיק מלאכותי ו-1/4 כוס מים. מבשלים על אש בינונית עד שהאגסים מתחילים להתרכך.
  4. ממיסים ב-1/2 כוס מים שתי כפות קורנפלור ומוסיפים לסיר.
  5. מבשלים תוך כדי בחישה זהירה אך מתמדת עד שהמלית מסמיכה (כ- 3 דקות).
  6. מצננים מעט ומוסיפים את הברנדי ואת פרוסות הבננות.

שטרודל
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. על גיליון נייר אפייה מניחים 2 עלי פילו אחד על השני. מורחים בין שני העלים מהחלבון ומפזרים כף פירורי לחם או עוגיות.
  3. מניחים עוד שני עלים מורחים ביניהם חלבון ומפזרים כף פירורי לחם או עוגיות.
  4. מניחים עוד שני עלים, שוב מורחים מעט חלבון ומפזרים עוד כף פירורי לחם. כך ממשיכים עוד פעמיים.
  5. מניחים את המילוי בצד אחד של העלים ובעזרת גיליון נייר האפייה מגלגלים לכרוכית. מקפלים היטב את הקצוות ומורחים במה שנשאר מן החלבון.
  6. מפזרים מעט מהשבבים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ-30 דקות עד שהשטרודל זהוב שחום. אפשר להגיש גם חם או קר.

מוס גבינה קרה בציפוי פירות יער

מרכיבים
  • 750 גרם גבינה לבנה 1/2% שומן
  • 250 גרם שמנת להקצפה 32% שומן
  • 250 גרם שמנת לבישול 15% שומן
  • 2 כפות תחליף סוכר
  • 1 שקית ג'לטין
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 150 גרם עוגיות מופחתות קלוריות ל לא סוכר
  • 1 כפית תמצית רום או וניל
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 4 כפות ריבת פירות יער ללא סוכר

אופן ההכנה
  1. טוחנים את העוגיות לפירורים. מפזרים אותן בתחתית התבנית.
  2. שמים כפית תמצית רום בתוך חצי כוס מים ומטפטפים על העוגיות.
  3. ממיסים בחצי כוס מים שקית ג'לטין, מעל באן מארי עד שהוא חמים.
  4. מקציפים במערבל שמנת 32% בתוספת 3/4 כוס כמו סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
  5. מוסיפים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ואת השמנת 15% וממשיכים להקציף.
  6. מקפלים לתוך הקצפת את הגבינה, גרידת הלימון והג'לטין המומס. מערבבים בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה
  7. יוצקים לתוך תבנית ומקררים במקרר לפחות 6 שעות (אם ממהרים ניתן להקפיא למשך שעתיים).
  8. מורחים על העוגה קונפיטורת פירות יער לייט. אם מתכוונים להגיש את העוגה למחרת, רצוי למרוח את הפירות סמוך להגשה. ניתן גם להקפיא את העוגה מספר ימים ואז להוציאה מספר שעות לפני ההגשה, להפשירה ולמרוח את ריבת פירות היער.

קציפת תפוזים ברוטב פטל עם עוגיות לימון

מרכיבים

קציפת תפוזים

  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 3 כפות תחליף סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 חלמונים
  • 3 חלבונים
  • 150 גרם שמנת לבישול 10% שומן
  • 1/2 שקית ג'לטין
  • 1/4 כוס מים

רוטב פטל
  • 150 גרם פטל טרי או קפוא
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כף ברנדי או ליקר קסיס
  • 1 שקית ממתיק מלאכותי
  • 1 קופסת עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון או וניל

אופן ההכנה

קציפת תפוזים

  1. ממיסים ברבע כוס מים חצי שקית ג'לטין. להשלמת ההמסה שמים במיקרוגל וממיסים למשך 20 שניות נוספות.
  2. שמים בסיר את מיץ התפוזים ומביאים אותו לרתיחה.
  3. ממיסים כף קורנפלור ב-1/3 כוס מים, מוסיפים למיץ כשהוא רותח. ממשיכים לבשל עד שמתקבל פודינג סמיך ומסירים מהאש.
  4. מוסיפים לפודינג תוך בחישה זהירה את החלמונים.
  5. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.
  6. מקפלים את הפודינג בעודו חם לתוך החלבונים.
  7. מקציפים שמנת.
  8. מקפלים פנימה את השמנת ותמיסת הג'לטין.

רוטב הפטל

  1. שמים בסיר את הפטל - טרי או מופשר - ומביאים לרתיחה.
  2. ממיסים את הקורנפלור במים ומוסיפים לסיר.
  3. בוחשים עד שמסמיך ומוסיפים כף ברנדי או ליקר קסיס.

הרכבת המנה

  1. שוברים לתוך בסיס גביע יין 2 עוגיות מופחתות קלוריות בטעם לימון.
  2. יוצקים עד לגובה 3/4 של הגביע קציפת תפוזים.
  3. יוצקים מעל 2-3 כפות מרוטב הפטל.
  4. מצננים במקרר עד להגשה.