קבב על מקל קינמון

מרכיבים

  • 200 גרם בשר
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 חופן פטרוזיליה
  • מלח פלפל
  • בהראט
  • 3 מקלות קינמון

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הכל ביחד ואז משפדים על מקל הקינמון

טחינת תפוזים

מרכיבים

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • קורט מלח
  • מיץ מתפוז שלם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כמון
  • 1-2 כוסות מים
  • 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  1. מדללים את הטחינה הגולמית עם מעט מים, מוסיפים את מיץ התפוזים תוך כדי ערבוב במטרפה.
  2. מוסיפים את המלח, הכמון ואת השום וממשיכים לטרוף עד למרקם הרצוי.
  3. מפזרים פטרוזיליה לקישוט.

שיפודי פרגית במרינדה וצ'ימיצ'ורי

מרכיבים

  • 2 חתיכות פרגית
  • חופן כוסברה

למרינדה

  • 1/2 כוס חומץ
  • 1 לימון סחוט
  • 5 שיני שום כתוש
  • 1 חופן פטרוזליה
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • לבן
  • מלח
  • פלפל

לצ'ימיצ'ורי

  • 1 גמבה
  • 2 חבילות פטרוזיליה
  • 1 פלפל חריף
  • 8 שיני שום
  • 4 עגבניות מיובשות
  • 2 בצלים ירוקים
  • 5 כפות חומץ
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפרגית לקוביות, בקערה מערבבים את מרכיבי המרינדה.
  2. מוסיפים את הפרגית למרינדה ומשרים כשעתיים לפחות.
  3. משפדים את הפרגיות המושרות.
  4. מכניסים לתנור ב-180 מעלות לעשרים דקות.
  5. ב-5 דקות האחרונות מפזרים מעל חופן כוסברה קצוצה.

לצ'ימיצ'ורי

  1. קוצצים את כל הירקות, מערבבים בקערה יחד עם השמן, החומץ והתבלינים.

שיפודי עגבניות שרי ומוצרלה עם מטבל גבינת שום שמיר

מרכיבים

  • 1/2 חבילת עגבניות שרי
  • 3 ראשים של בצל ירוק
  • 200 גרם מוצרלה
  • גבינת עיזים רכה
  • 1 חופן שמיר
  • 2 שיני שום

אופן הכנה

  1. חותכים את המוצרלה לקוביות.
  2. מסדרים על שיפוד עגבניות וביניהן קוביות מוצרלה וראשי בצל ירוק.
  3. צולים במחבת גריל מכל הצדדים.
  4. להכנת המטבל קוצצים את השמיר וכותשים את השום, מוסיפים לגבינה ומערבבים.

שיפודי פטריות ושאלוט במטבל כוסברה

מרכיבים

  • 1 קופסת פטריות
  • 10 בצלים אפשרות עם הקליפה

למטבל

  • 1 חבילת כוסברה
  • 5 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 4 כפות חומץ
  • מלח פלפל
  • 3 כפות לימון

אופן ההכנה

  1. משפדים פטריה ואז בצל וכן הלאה.
  2. צולים במחבת גריל מכל הצדדים.
  3. להכנת המטבל טוחנים במעבד מזון / בלנדר מוט את מרכיבי הרוטב למחית חלקה.

שיפודי פלפלים ופטה

מרכיבים

  • פלפל אדום
  • פלפל צהוב
  • פלפל ירוק
  • גבינת פטה
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפטה לקוביות.
  2. חותכים לקוביות פלפל אחד מכל סוג.
  3. משפדים על שיפוד מעץ 3 סוגי הפלפלים וגבינה וחוזרים על הפעולה.
  4. צולים במחבת גריל מכל הצדדים.

שיפודי פירות במטבלים שונים

(4 שיפודים)

מרכיבים

  • 8 תמר
  • 2 בננה
  • 12 ענבים
  • 1 מלון
  • 2 אגס
  • רוטב טחינה סילאן
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/2 כוס מים
  • רוטב גבינות וצימוקים
  • 1 חבילת גבינת ריקוטה
  • 1 חבילת גבינת עיזים
  • 100 גרם צימוקים לבנים
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. חותכים את הפירות ומסדרים על שיפודים בשילובים שונים.
  2. להכנת רוטב טחינה-סילאן: מדללים את הטחינה עם המים. מוספים את הסילאן ואת הקינמון ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. לרוטב גבינות וצימוקים: מערבבים את גבינת הריקוטה עם גבינת העיזים. מוסיפים כפית קינמון וצימוקים לבנים, מערבבים ומגישים לצד שיפודי הפירות.