עוגיות בצק פילו ואגוזי מלך
מרכיבים
- 1 חבילת עלי פילו
- 1 ו-1/2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם חמאה מומסת
- אבקת סוכר
- מערבבים בקערה את אגוזי המלך הקצוצים, הקינמון והסוכר.
- לוקחים צמד עלי פילו ומניחים על שולחן העבודה. מברישים בחמאה מומסת.
- מפזרים מתערובת האגוזים כל פני העלים- ומגלגלים לגלילה. מכינים באותו האופן את יתר הגלילות.
- מברישים את הגלילות בחמאה מומסת.
- חותכים את הגלילות לעוגיות ברוחב 3 ס"מ.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
פאן וניל - מאפה פילו מתוק במילוי קרם וניל
(8 מאפים)
מרכיבים- 8 עלי פילו מופשרים
- 150 גרם חמאה מומסת
- 1 ליטר חלב
- 200 גרם סוכר
- 1 מקל וניל
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה טרופה
- אבקת סוכר
- מרתיחים חלב, סוכר ומקל וניל.
- מערבבים בקערה ביצים קורנפלור ואבקת סוכר.
- עורכים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות, ומבשלים עד להסמכה. מקררים עד לשימוש.
- פורסים על משטח העבודה 2 עלי פילו ומברישים בחמאה מומסת
- מניחים עם כף או מזלפים מקרם הווניל.
- חוצים לשניים ומגלגלים ל-2 מאפים גליליים וצרים. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
- מברישים את הגלילים בביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים
(4 מאפים)
מרכיבים- 8 עלי פילו מופשרים
- שמן זית בתרסיס
- 500 גרם גבינה כחושה לאפייה, מפוררת
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 כף קורנפלור
- 2 פלפלים בינוניים בצבעים שונים
- 1 ביצה טרופה
- שומשום, קצח
- מערבבים גבינה, מלח וקורנפלור בקערה.
- חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ. מוסיפים לגבינה ומערבבים היטב.
- מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה.
- מברישים מיד בחמאה את העלה העליון ומניחים רבע מכמות המלית לאורך העלה.
- מגלגלים לגליל צר וארוך.
- מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה ובביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותו האופן3 גלילים נוספים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך20-18 דקות עד להזהבה. אוכלים עוד באותו היום או שומרים במקפיא (עד שבועיים) ומחממים לפני ההגשה.