עוגיות בצק פילו ואגוזי מלך

מרכיבים

  • 1 חבילת עלי פילו
  • 1 ו-1/2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את אגוזי המלך הקצוצים, הקינמון והסוכר.
  2. לוקחים צמד עלי פילו ומניחים על שולחן העבודה. מברישים בחמאה מומסת.
  3. מפזרים מתערובת האגוזים כל פני העלים- ומגלגלים לגלילה. מכינים באותו האופן את יתר הגלילות.
  4. מברישים את הגלילות בחמאה מומסת.
  5. חותכים את הגלילות לעוגיות ברוחב 3 ס"מ.
  6. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות.
  7. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

פאן וניל - מאפה פילו מתוק במילוי קרם וניל

(8 מאפים)

מרכיבים
  • 8 עלי פילו מופשרים
  • 150 גרם חמאה מומסת

לקרם הווניל
  • 1 ליטר חלב
  • 200 גרם סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כוס אבקת סוכר

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

קרם הווניל
  1. מרתיחים חלב, סוכר ומקל וניל.
  2. מערבבים בקערה ביצים קורנפלור ואבקת סוכר.
  3. עורכים השוואת טמפרטורות בין שתי התערובות, ומבשלים עד להסמכה. מקררים עד לשימוש.

ההרכבה והאפייה
  1. פורסים על משטח העבודה 2 עלי פילו ומברישים בחמאה מומסת
  2. מניחים עם כף או מזלפים מקרם הווניל.
  3. חוצים לשניים ומגלגלים ל-2 מאפים גליליים וצרים. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו.
  4. מברישים את הגלילים בביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

מאפה פילו במילוי גבינה ופלפלים

(4 מאפים)

מרכיבים
  • 8 עלי פילו מופשרים
  • שמן זית בתרסיס

למלית
  • 500 גרם גבינה כחושה לאפייה, מפוררת
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 פלפלים בינוניים בצבעים שונים

לציפוי
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום, קצח

אופן ההכנה

המלית
  1. מערבבים גבינה, מלח וקורנפלור בקערה.
  2. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות בגודל 1/2 ס”מ. מוסיפים לגבינה ומערבבים היטב.

הרכבה ואפייה
  1. מניחים 2 עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה.
  2. מברישים מיד בחמאה את העלה העליון ומניחים רבע מכמות המלית לאורך העלה.
  3. מגלגלים לגליל צר וארוך.
  4. מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים במעט חמאה ובביצה ומפזרים מעל שומשום וקצח. מכינים באותו האופן3 גלילים נוספים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך20-18 דקות עד להזהבה. אוכלים עוד באותו היום או שומרים במקפיא (עד שבועיים) ומחממים לפני ההגשה.