פילה בקר בקרמל תפוחים ודבש

מרכיבים
  • 1 ו-1/2 ק"ג של פילה בקר
  • 2 תפוחי גרנד סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות חרדל
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 ענפי תימין קצוצים
  • 1 מקל וניל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. מעסים את הפילה בשתי כפות דבש, חרדל, שמן זית מלח ופלפל. מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות ל-25 דקות.
  2. במחבת רחבה וכבדה שמים את שאר החומרים למעט התפוחים על אש גבוהה, כשהם מתחילים להתקרמל מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-שלוש דקות.
  3. מניחים את נתח הבקר בצלחת, פורסים ומפזרים מעל קרמל תפוחים.

סנדוויץ' דניס ועשבי תבלין

מרכיבים
  • 4 פילה דניס נקי מעצמות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור בזיליקום קצוץ
  • 5-4 ענפי תימין
  • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות ללא גרעינים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1/4 כוס שמן אבוקדו

אופן ההכנה
  1. מתבלים היטב את פילה הדניס משני הכיוונים.
  2. מערבבים את כל עשבי התיבול, העגבניות, השמן והשום.
  3. מניחים על נייר אפייה את פילה הדניס כשהעור כלפי מטה. שמים מעט מהתערובת וסוגרים בעוד דניס כשהעור של הנתח השני כלפי מעלה, כמו סנדוויץ'. מרימים את קצוות נייר האפייה למעלה, סוגרים ומהדקים. ניתן להשתמש בחוט קשירה או נייר כסף.
  4. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, ל-25 דקות לערך.

חצילים ופטריות ממולאים

(4 מנות)

מרכיבים

  • 6 חצילים גדולים וארוכים במיוחד או פטריות שמפיניון גדולות
  • 2 ביצים טרופות לבלילה
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • שמן לטיגון – ניתן לערבב שמן רגיל ושמן זית

למילוי

  • 3 בצלים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית שטוחה של מלח
  • 2 כפיות אבקת מרק בצל
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כוס קצוצה של פטרוזיליה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 150 גרם צנוברים
  • 1 כפית שום קצוצה
  • למילוי הפטריות – להוסיף גם 1/2 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  1. לחצילים הממולאים: מחממים את התנור חצי שעה לפני תחילת ההכנה ל-200 מעלות.
  2. לפני תחילת העבודה מערבבים כף מרק בצל ורבע כוס שמן בצלוחית.
  3. מקלפים את החצילים, פורסים לאורך ברוחב 1 ס"מ, מורחים אותם במעט שמן זית, שתובל באבקת מרק בצל.
  4. מכניסים לתנור בתבניות משומנות למשך 10 דקות על כל צד (בתוכנית הגריל).
  5. מוציאים את התבניות ומצננים את החצילים.
  6. בקערה נפרדת מערבבים היטב 500 גרם בשר בקר טחון עם 3 בצלים קצוצים מטוגנים, פלפל שחור, מלח, מרק בצל, שום, כורכום, פטרוזיליה וצנוברים.
  7. מניחים פרוסת חציל על קרש חיתוך, ממלאים בכף של תערובת הבשר ומגלגלים בצורה הדוקה. מניחים על תבנית משומנת.
  8. את שאריות הרוטב מהצלוחית עם שמן הזית ואבקת המרק מפזרים על החצילים בתבנית ומוסיפים רבע כוס מים רותחים.
  9. אופים בתנור במשך 30 דקות על 200 מעלות.
  10. לפטריות הממולאות: מכינים את המילוי – מטגנים את הבצל. מוסיפים את הבשר ואת יתר החומרים. מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו ומוכן.
  11. מפרידים את הרגל של הפטריה מגוף הפטרייה.
  12. טובלים את הפטריות בבלילת הביצה.
  13. מטגנים את הפטריות במחבת עם שמן.
  14. ממלאים את הפטריות בתערובת הבשר.
  15. קוצצים את רגלי הפטריות ומטגנים אותן. מניחים מעל הפטריות הממולאות לקישוט.