טרין כרוב ובשר טלה

מרכיבים

  • 1 כרוב ירוק מופרד לעלים

למילוי

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 עלי מרווה קרועים ביד
  • 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
  • 750 גרם בשר כבש או בקר טחון
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 20 עלי ריחן קרועים ביד
  • מלח, פלפל
  • 2 ביצים

אופן ההכנה
  1. חולטים את עלי הכרוב במי מלח רותחים למשך 30 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
  2. מטגנים את הבצל יחד עם הבשר הטחון.
  3. מערבבים את כל חומרי המילוי.
  4. משמנים תבנית טרין בשמן זית ומסדרים את עלי הכרוב כך שיכסו את כל פני התבנית.
  5. מסדרים שכבת בשר ועליה שכבת עלי כרוב ועוד שכבת בשר ולבסוף מכסים בעלי כרוב.
  6. דוחסים מעט ועוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום.
  7. אופים את הטרין בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה.
  8. מוציאים את התבנית, מסירים את רדיד האלומיניום והופכים את התבנית על צלחת הגשה.

פילה דניס על כרוב ירוק מאודה ביין לבן

מרכיבים
  • 6 יחידות פילה דניס
  • שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 כרוב ירוק
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס יין לבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
  1. מורחים את הדג בשמן זית מהצד של העור ומתבלים במלח ובפלפל.
  2. צולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 5 דקות.
  3. ממיסים בסיר רחב חצי מכמות החמאה, מוסיפים יין לבן ומצמצמים 2 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת, ממשיכים לצמצם עוד 2 דקות ומוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה.
  5. חולטים בסיר עם מים רותחים ומלח את רצועות הכרוב לדקה. מעבירים למי קרח.
  6. מוסיפים את הכרוב החלוט לרוטב שבמחבת ומביאים לרתיחה.
  7. מניחים את הכרוב והרוטב בצלחת ועליו את פרוסות הדג האפוי ומגישים מיד.

מרק כרוב שחור

מרכיבים
  • 350 גרם שעועית יבשה מושרית
  • 2 עלי מרווה
  • 2 ראשי כרוב שחור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל שאטה טחון
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות
  • 3 גזרים חתוכים לטבעות
  • 6 עלי בזיליקום קצוצים
  • 3 גבעולי סלרי עלים קצוצים גס
  • 1 כפית רוזמרין
  • 1 כף תימין
  • 500 גרם עגבניות מרוסקות בפומפייה
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את השעועית, מרווה ומים לכיסוי ומרתיחים. מבשלים עד ריכוך מוחלט.
  2. מפרידים את החלק הירוק מהגבעול של הכרוב ופורסים לרצועות דקות.
  3. משאירים חצי מכמות השעועית בצד ואת החצי השני טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני.
  4. מטגנים בסיר נפרד בצל, שום ופלפל חריף. מוסיפים כרישה, סלרי, גזר, בזיליקום, רוזמרין ותימין ומטגנים 5 דקות.
  5. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית המרוסקת ומרתיחים שוב. מוסיפים תפוחי אדמה וכרוב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעה בסיר מכוסה.
  6. מתבלים את המרק במלח ובפלפל. מוסיפים את השעועית השלמה ומבשלים עוד חצי שעה. מוסיפים את הלחם 10 דקות לפני ההגשה.

כרוב אדום בחמאה וצימוקים

מתכון של מיכל אנסקי

מרכיבים
  • 1 כרוב אדום
  • 1/2 כוס צימוקים לבנים
  • 1/2 חבילת חמאה
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה
  1. חותכים את הכרוב לרצועות.
  2. שמים את הכרוב וכל יתר המרכיבים בסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-40 דקות (מנערים או מערבבים מדי פעם) או עד שהכרוב הופך שקוף ומתרכך.
  4. מגישים עם בשר / אורז לבן / פירה.