טרין כרוב ובשר טלה
מרכיבים
- 1 כרוב ירוק מופרד לעלים
למילוי
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 עלי מרווה קרועים ביד
- 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
- 750 גרם בשר כבש או בקר טחון
- 1/2 כוס צנוברים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 20 עלי ריחן קרועים ביד
- מלח, פלפל
- 2 ביצים
- חולטים את עלי הכרוב במי מלח רותחים למשך 30 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
- מטגנים את הבצל יחד עם הבשר הטחון.
- מערבבים את כל חומרי המילוי.
- משמנים תבנית טרין בשמן זית ומסדרים את עלי הכרוב כך שיכסו את כל פני התבנית.
- מסדרים שכבת בשר ועליה שכבת עלי כרוב ועוד שכבת בשר ולבסוף מכסים בעלי כרוב.
- דוחסים מעט ועוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים את הטרין בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה.
- מוציאים את התבנית, מסירים את רדיד האלומיניום והופכים את התבנית על צלחת הגשה.
פילה דניס על כרוב ירוק מאודה ביין לבן
מרכיבים- 6 יחידות פילה דניס
- שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כרוב ירוק
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס יין לבן
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- מורחים את הדג בשמן זית מהצד של העור ומתבלים במלח ובפלפל.
- צולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 5 דקות.
- ממיסים בסיר רחב חצי מכמות החמאה, מוסיפים יין לבן ומצמצמים 2 דקות.
- מוסיפים את השמנת, ממשיכים לצמצם עוד 2 דקות ומוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה.
- חולטים בסיר עם מים רותחים ומלח את רצועות הכרוב לדקה. מעבירים למי קרח.
- מוסיפים את הכרוב החלוט לרוטב שבמחבת ומביאים לרתיחה.
- מניחים את הכרוב והרוטב בצלחת ועליו את פרוסות הדג האפוי ומגישים מיד.
מרק כרוב שחור
מרכיבים- 350 גרם שעועית יבשה מושרית
- 2 עלי מרווה
- 2 ראשי כרוב שחור
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל שאטה טחון
- 1 כרישה חתוכה לטבעות
- 3 גזרים חתוכים לטבעות
- 6 עלי בזיליקום קצוצים
- 3 גבעולי סלרי עלים קצוצים גס
- 1 כפית רוזמרין
- 1 כף תימין
- 500 גרם עגבניות מרוסקות בפומפייה
- 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
- מלח
- פלפל
- שמים בסיר את השעועית, מרווה ומים לכיסוי ומרתיחים. מבשלים עד ריכוך מוחלט.
- מפרידים את החלק הירוק מהגבעול של הכרוב ופורסים לרצועות דקות.
- משאירים חצי מכמות השעועית בצד ואת החצי השני טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני.
- מטגנים בסיר נפרד בצל, שום ופלפל חריף. מוסיפים כרישה, סלרי, גזר, בזיליקום, רוזמרין ותימין ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית המרוסקת ומרתיחים שוב. מוסיפים תפוחי אדמה וכרוב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שעה בסיר מכוסה.
- מתבלים את המרק במלח ובפלפל. מוסיפים את השעועית השלמה ומבשלים עוד חצי שעה. מוסיפים את הלחם 10 דקות לפני ההגשה.
כרוב אדום בחמאה וצימוקים
מתכון של מיכל אנסקי
מרכיבים- 1 כרוב אדום
- 1/2 כוס צימוקים לבנים
- 1/2 חבילת חמאה
- 1/2 כוס מים
- מיץ מ-1 לימון
- 1 כפית סוכר
- מלח
- פלפל
- חותכים את הכרוב לרצועות.
- שמים את הכרוב וכל יתר המרכיבים בסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-40 דקות (מנערים או מערבבים מדי פעם) או עד שהכרוב הופך שקוף ומתרכך.
- מגישים עם בשר / אורז לבן / פירה.