קרפצ'יו דלעת ומסקרפונה
מרכיבים
- 200 גרם דלעת נקייה מקליפה ומגרעינים
- מלח, פלפל
- מיץ מ-1 לימון
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מסקרפונה
- 3 כפות גרעיני דלעת קלויים
- חופן עלי בזיליקום
- פורסים בעזרת מנדולינה את הדלעת לפרוסות דקיקות.
- מסדרים בתבנית אפייה, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים לימון. משרים את הפרוסות 10 דקות.
- מסדרים את הפרוסות בצלחת הגשה, יוצקים שמן זית, מסקרפונה, גרעיני דלעת ומקשטים בעלי בזיליקום.
דלעת ערמונים במילוי בקר ומשמשים
מרכיבים
- 10 יחידות דלעת ערמונים
למלית
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מוסקט
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- מלח, פלפל
- 1 ביצה
- מסירים את הראש של כל דלעת בעזרת סכין ושומרים בצד. מרוקנים את הדלעות בעזרת כף פריזיין.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית.
- ממלאים כל דלעת ועוטפים ברדיד אלומיניום.
- אופים ב-200 מעלות למשך שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד רבע שעה. מגישים.
רביולי דלעת בחמאת מרווה
של מיכל אנסקי
מרכיבים
- 1/2 ק"ג קמח
- 5 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- דלעת במשקל 1 ק"ג
- 4 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 2-3 עוגיות אמרטי (או עוגיות שקדים)
- 100 גרם חמאה
- 10 עלי מרווה
- גבינת פרמז'ן מגוררת
- 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה
הבצק
- מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומכסים בניילון נצמד.
המלית
- חותכים את הדלעת לקוביות, שמים בתבנית חסינת חום ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל.
- צולים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהדלעת רכה.
- מועכים את הדלעת במזלג ומקררים לחלוטין. מערבבים לתוכה את פירורי העוגיות (הם יוסיפו טעם מרציפני ומרקם פריך).
הכנת הרביולי
- מרדדים את הבצק וחותכים לרצועות ארוכות ברוחב של של כ-15 ס"מ.
- מחלקים את הבצק לאורכו לשניים (חלוקה דמיונית בלבד). מניחים לאורך מחצית הבצק כף גדושה ממילוי הדלעת במרחקים שווים של כ- 10 ס"מ אלה מאלה.
- מורחים מים באצבע רטובה סביב כל גבעת מילוי.
- מקפלים את הבצק לשניים לאורכו: את המחצית הריקה על המחצית עם המילוי, מהדקים את הבצק העליון לתחתון ובעיקר סביב המילוי, שלא יישארו בתוך הבצק בועות אוויר.
- חותכים עם חותכן עגול סביב המילוי, כך שיתקבלו רביולי בצורת חצי ירח.
- מבשלים את הרביולי בסיר גדול עם מים רותחים וכף אחת של מלח כ-3-2 דקות. מסננים היטב.
- שמים במחבת רחבה את החמאה ועלי המרווה. כשהחמאה רותחת ומבעבעת, מכניסים לתוכה את הרביולי ומערבבים יחד כחצי דקה.
- מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן ומזלפים בלסמי.
מאפינס דלעת
מרכיבים
- 300 גרם דלעת
- 2 ביצים טרופות
- 120 מ"ל ריוויון
- 120 מ"ל שמן קנולה
- 100 גרם קמח מלא מנופה
- 55 גרם סובין
- 150 גרם סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 ו-1/2 כפיות קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 140 גרם צימוקים
- גרעיני דלעת
- חותכים את הדלעת לקוביות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מרססים את קוביות הדלעת בתרסיס שמן קנולה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך (כ-45 דקות). טוחנים את הדלעת במעבד מזון.
- מוסיפים למעבד את הביצים, הריוויון והקנולה ומערבבים.
- מערבבים בקערה נפרדת את המרכיבים היבשים, מלבד הצימוקים, ומאחדים תערובות. מוסיפים צימוקים.
- יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון של מאפינס עד 3/4 מגובהן ומפזרים למעלה גרעיני דלעת.
- אופים בתנור של 180 כ-18-20 דקות. מגישים חמים.
דלעת מסוכרת עם טחינה ואגוזי מלך
מרכיבים
- 1 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות גדולות
לסירופ סוכר
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 מסמרי ציפורן
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- טחינה גולמית
- אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
- מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
- מכניסים את קוביות הדלעת, מערבבים מדי פעם ומרטיבים את הדלעת בסירופ הסוכר שנוצר.
- מסירים את הדלעת מהאש ומכניסים למקרר.
- מסדרים את קוביות הדלעת בצלחת הגשה.
- יוצקים מעל טחינה גולמית, מפזרים אגוזי מלך קצוצים בנדיבות. מגישים עם גלידה וניל.