בורקס גבינות וביצה קשה

המרכיבים

  • 1 חבילה בצק עלים קפוא
  • 4 ביצים קשות
  • 1 ביצה טרייה
  • 100 גרם גבינת עיזים קשה
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם גבינת פטה
  • חופן שומשום

אופן ההכנה

  1. פורשים את בצק העלים בתבנית על-גבי נייר אפייה.
  2. פורסים את הביצים הקשות וטורפים את הביצה. מפזרים על הבצק את הגבינות והביצים.
  3. מגלגלים את הבצק, מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  4. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-20 דקות או עד השחמה. פורסים לפרוסות בעובי של כ-5 ס"מ.

כריך חלומי

המרכיבים

  • חבילת גבינת חלומי
  • גמבה
  • מלפפון
  • גבינת עזים למריחה
  • לחמניה מאורכת עם שומשום
  • שמן קנולה בתרסיס

אופן ההכנה

  1. פורסים את הגבינה לרצועות ומטגנים.
  2. מקלפים את המלפפון ופורסים לרצועות. פורסים את הגמבה לרצועות.
  3. מטפטפים שמן זית לתוך הלחמנייה ומורחים את הלחמניה בגבינה. מוספים את הירקות והחלומי.

מיונז דיז'ון ביתי

המרכיבים

להכנת המיונז

  • 4 חלמונים
  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כוס שמן
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  1. להכנת המיונז: מקציפים את החלמונים במעבד מזון.
  2. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך עירבול.
  3. כשהתערובת מתחילה להסמיך מוספים את החרדל, מיץ הלימון והתבלינים. ממשיכים עד קבלת תערובת אחידה במרקם הרצוי.

סנדביץ' חם

המרכיבים

  • 3 פרוסות לחם מקמח שיפון מלא בתוספת שיבולת שועל או גרעינים
  • 2 פרוסות פסטרמה
  • חזה עוף
  • 1 עגבנייה

ממרח עגבניות

  • 700 גרם עגבניות מיובשות
  • כפית מלח גס
  • 2 כוסות שמן זית
  • 1 ראש שום (או יותר - לפי הטעם )
  • 2 צרורות כוסברה טרייה רעננה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף חומץ

לטיגון

  • 1 ביצה טרופה
  • צרור פטרוזילה או כוסברה קצוצה
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. משרים את העגבניות המיובשות לריכוך עם מלח גס.חותכים את העגבניות לחתיכות קטנות.
  2. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים את המים בהם הושרו העגבניות, את החומץ וטוחנים בפולסים קצרים. מוסיפים את שיני השום הקלופות וכוס אחת של שמן זית לסירוגין. מתבלים בפלפל שחור, ממשיכים עד קבלת עיסה אחידה רכה, ומעבירים לקערת זכוכית.
  3. קוצצים את הכוסברה ומעבירים אותה עם יתר שיני השום למעבד מזון וטוחנים.
  4. מאחדים בין כל המרכיבים, מוסיפים את עיסת העגבניות, מוסיפים את יתרת שמן הזית ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
  5. צורבים את חזה העוף על מחבת ברזל.
  6. מורחים את ממרח העגבניות על פרוסות הלחם, מניחים מעל נקניק.
  7. חותכים עגבנייה לפרוסות ומניחים פרוסה אחת מעל הנקניק, פרוסה של חזה עוף, פרוסה נוספת של עגבנייה ופרוסה נוספת של נקניק וסוגרים עם הפרוסה הנוספת.
  8. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית, מערבבים את הביצה עם פטרוזיליה/כוסברה ומתבלים במלח ופלפל.
  9. טובלים את הסנדויץ בתערובת הביצה ומטגנים – תחילה רק את הדפנות החיצוניות לשם סגירה ורק אחר כך מטגנים כל צד עד לקבלת מראה זהוב.
  10. מניחים את הסנדביץ' המטוגן על צלחת וחותכים למשולשים. עוטפים בנייר לסנדויץ. מגישים לצד סלט ירוק עם חסה עשבי תיבול בזיליקום מלפפון כל מה שיש במקרר.

צנים לבנה וזעתר

המרכיבים

  • 2 ליטר יוגורט עיזים 4.5%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • לחם חיטה מלאה
  • 1/2 כוס זעתר
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מלח
  • מלפפון ירוק

  • חתיכת בד כותנה נקי
  • מסננת וקערה

אופן ההכנה

  1. בתוך בד לבן ונקי מערבבים את היוגורט עם השמנת והמלח.
  2. קושרים ותולים מעל הכיור או מניחים בתוך מסננת עם קערה מתחתיה למשך יממה.
  3. כל 4-5 שעות סוחטים את הבד ומהדקים את הקשר.
  4. פורסים את הלחם ומכניסים לתנור על-גבי רשת בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
  5. מורחים את הצנים בלבנה, מפזרים קצת זעתר וכמה טיפות שמן זית.
  6. אורזים בתוך נייר אפייה ועליו נייר סופג עם מלפפון ירוק.

פירורי לחם

המרכיבים

  • 7 פרוסות לחם קלוי
  • 4 כפות שומשום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  1. מסירים את הקרום של הלחם, מכניסים למעבד מזון וטוחנים לפירורים.
  2. מוסיפים שומשום, פפריקה מתוקה וחריפה ושומרים בכלי סגור.