קבבוני טונה על מצע סלק אפוי ברוטב יוגורט

המרכיבים

1 סלק בינוני פרוס לפרוסות בעובי ס"מ 1

3 כפות שמן זית

מלח גס

לקבבונים

2 קופסאות טונה בשמן זית

1 בצל יבש בינוני קצוץ

1 שן שום כתושה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

1 כפית פפריקה גרוסה

קורט מלח גס

פלפל שחור גרוס

קורט כמון

2 כפות פירורי לחם יבש

1/2 כפית חרדל דיז'ון

לסלט אבוקדו

  • 1 אבוקדו, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1/2 כפית פלפל אדום חריף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ
  • 1 לימון סחוט
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב יוגורט

  • 1 גביע יוגורט
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • מעט מיץ לימון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מניחים את פרוסות הסלק על תבנית אפייה שששומנה קלות בשמן זית, מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-15 דקות. מוציאים ומצננים.
  2. מכניסים למעבד מזון: טונה, בצל, שן שום, פטרוזיליה וכוסברה, מלח, פלפל וכמון ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים לתערובת פירורי לחם וחרדל ומערבבים היטב. יוצרים כדורים מהתערובת, מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומטגנים קלות מכל צד עד להזהבה.
  3. סלט אבוקדו: מניחים בקערה אבוקדו קצוץ, פלפל חריף, בצל סגול, כוסברה, מיץ לימון מלח ופלפל ומערבבים.
  4. רוטב יוגורט: יוצקים את היוגורט לקערה, מוסיפים בצל ירוק, מעט מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
  5. הגשה: מסדרים בצלחת פרוסות של סלק אפוי, מעל מניחים קבבוני טונה, יוצקים רוטב יוגורט ומגישים.