קישואים ממולאים בבשר

המרכיבים

  • 1/2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 ק"ג קישואים
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיני שום
  • בהרט
  • שמן לטיגון
  • 4 כוסות ציר בשר או עוף או מים
  • 7 כפות רסק עגבניות
  • 1/2כוס צנוברים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. חותכים את הקישואים לאורך ומוציאים את התוכן. מטגנים את חצי הקישואים חצי טיגון ומניחים בצד.
  2. המלית: מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה ואת הצנוברים. מוספים את הבשר ומערבבים.
  3. מדללים רסק העגבניות בציר ויוצקים חצי ממנו לתבנית.
  4. ממלאים את הקישואים במלית, מסדרים בתבנית ויוצקים מעל את המחצית הנותרת שלהרוטב.
  5. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-15 דקות.
  6. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כמה דקות עד השחמה.

כרעי עוף ממולאות

המרכיבים

4 כרעי עוף ללא עצמות (מבקשים מהקצב שיעשה זאת)

למרינדה

  • מיץ מלימון
  • 5 כפות חומץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • בהרט
  • כמון

לאורז

  • כוס אורז
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כוסות מים
  • חופן פטרוזיליה
  • 100 גרם צנוברים
  • ירקות שורש חתוכים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בבלנדר מוט. משרים את הכרעיים במרינדה למשך שעה.
  2. משחימים את הצנוברים במחבת עם מעט שמן. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  3. מטגנים את האורז בסיר כדקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות.
  4. מוסיפים לאורז את הצנוברים ואת הפטרוזיליה ומערבבים היטב. ממלאים את הכרעיים בתערובת וסוגרים את הקצוות בקיסמים.
  5. מסדרים את הכרעיים בתבנית, יוצקים מעל שמן זית, מוסיפים את הירקות הטריים ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות ל-50 דקות.
  6. מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים את התבנית לתנור עד להשחמה.

קטאייף

המרכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרים
  • קורט מלח
  • 2 כפות סולת
  • 1/4 חבילה חמאה
  • 1 כף סוכר

לסירופ

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

2 כפות מיץ לימון

למילוי

  • 100 גרם פקאן קצוץ
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוץ
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שעתיים.
  2. מערבבים את חומרי המלית.
  3. מניחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  4. מחממים מחבת מעט חמאה, יוצקים מעט בלילה למחבת ומטגנים מצד אחד. מוציאים ומניחים על צלחת. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
  5. מניחים עיגול בצק על משטח העבודה, מניחים מעט מלית במרכז וסוגרים לצורת חצי עגול. מהדקים את השוליים בעזרת האצבעות.
  6. מסדרים את הקטאייף בתבנית ושמים על כל אחד קובית חמאה קטנה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.
  7. מוצאים את הקטאייף וטובלים בסירופ החם.

פשטידת אורז

מתכון של עליזה גבאי

המרכיבים (ל-8 מנות)

  • 2 כוסות אורז
  • 1 כוס גרגרי חומוס מושרים ומבושלים
  • 4 גזרים
  • 4 בצלים
  • שמן
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז עם מלח חצי בישול.
  2. מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים את הגזרים ואת החומוס למחבת וסוגרים כדי שהגזר יתאדה ויתרכך.
  4. כשהגזר במחבת רך, מניחים נייר אפייה בסיר ומעליו מניחים שכבה של אורז ומעל שכבה של תערובת הגזר, הבצל והחומוס. ממשיכים כך עד שמסיימים (כ-2 שכבות אורז ו-3 שכבות של חומוס, גזר ובצל).
  5. מוסיפים מעל מעט שמן, מניחים מעל נייר סופג ומשאירים על הגז על אש קטנה כחצי שעה. בהגשה הופכים על צלחת.