בראוניז שוקולד לבן ובננות
המרכיבים (לתבנית בגודל 29X23 ס"מ)
- 330 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
 - 280 גרם שוקולד מריר מומס
 - 280 גרם ביצים (5 ביצים מס 2)
 - 270 גרם סוכר
 - 160 גרם קמח
 - 150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
 - 1 ו-1/2 בננות חתוכות לקוביות
 - 2 כפות ליקר בננה
 - 100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים
 
אופן ההכנה
- משרים את הבננות בליקר הבננה.
 - מקציפים את הביצים והסוכר לקצף עדין (לא מוקצף וקשה מדי).
 - מערבבים את השוקולד וקוביות החמאה עד שהחמאה מתמוססת לגמרי - אם השוקולד. הסמיך כתוצאה מטמפרטורה נמוכה מדי, אפשר לחמם במיקרו כחצי דקה.
 - מוסיפים את קציפת הביצים לתוך השוקולד ב-4 פעמים, ובכל פעם מערבבים.
 - מוסיפים את הקמח בבת אחת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד-חמאה.
 - מקפלים לתערובת שוקולד לבן ובננות מושרות. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. מיישרים בעזרת סכין ומפזרים אגוזים.
 - אופים ב-170 מעלות 16 דקות. מצננים 4 שעות.
 
טיפים
- תערובת השוקולד-חמאה צריכה להיות בטמפרטורת הגוף לפני הוספת הביצים כדי שלא יתבשלו.
 - תערובת הביצים צריכה להיות לא קרה מדי ולא מוקצפת מדי.
 - יש לאפות את הבראוניז רק עד שהוא הופך מנוזלי לרוטט, ולא מעבר על מנת של יתייבש.
 
חיתוכיות פירות יער
המרכיבים (לתבנית מלבנית בגודל 23X29 ס"מ)
לבצק הפירורים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 - 140 גרם סוכר
 - 1 כפית תמצית וניל
 - קורט מלח
 - 1 ביצה
 - 80 גרם אבקת פודינג אינסטנט
 - 200 גרם קמח
 
למלית
- 950 גרם פירות יער (דובדבנים, פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות, דומדמניות)
 - 160 מ"ל מיץ תפוזים
 - 100 גרם סוכר
 - 1/4 כפית גרידת לימון
 - 1/2 כפית אבקת קינמון
 - 1/4 כפית גרידת תפוז
 - 100 גרם קורנפלור
 - 90 מ"ל מיץ תפוזים
 - 50 גרם אבקת סוכר
 
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים חמאה לזמן קצר במעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומרי טעם, ומעבדים שוב לזמן קצר מאד.
 - מוסיפים ביצה ומעבדים שוב.
 - מערבבים קמח ואבקת פודינג וניל ומוסיפים לתערובת החמאה. מפעילים את מעבד המזון שוב ומעבדים עד שנוצר בצק חלק. מחלקים אותו לשני חלקים שווים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים לפחות.
 - אחרי שעתיים מגרדים חצי מכמות הבצק בפומפייה עבה לתוך תבנית מלבנית שמונחת על מגש מרופד בנייר אפייה.
 - אופים במשך 10 דקות 180 מעלות. מצננים 10 דקות.
 - המלית: משרים את פירות היער עם גרידת הלימון, הקינמון וגרידת התפוז.
 - מערבבים 100 גרם קורנפלור עם 90 מ"ל מיץ תפוזים.
 - מרתיחים סוכר עם 170 מ"ל מיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור
 - מרתיחים שוב תוך כדי ערבוב נמרץ - ברגע שהתערובת מעלה בועות על כל פני הנוזלים, מורידים מהאש ומקפלים פנימה את פירות היער. מערבבים בעדינות ויוצקים על התחתית החצי אפויה בתוך מסגרת. מצננים 30 דקות.
 - מגררים על פומפייה עבה את החצי השני של הבצק לפירורים ומפזרים על משטח פירות היער.
 - אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות. מצננים 4 שעות. חותכים ליחידות בגודל 4X9 ס"מ
 - מפזרים אבקת סוכר.
 
טיפים
- בצק הפירורים צריך להיות קר מאד לפני שמגררים אותו.
 - כדאי לערבב מעט קמח לתוך הפירורים כדי שלא יהיו דביקים.
 - יש להמתין מספיק זמן לפני חיתוך המאפה למלבנים כדי שהמאפה יתייצב.
 
לינזר
המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ)
לבצק
- 200 גרם חמאה קרה
 - 80 גרם אבקת סוכר
 - 1 ביצה מספר 2
 - 120 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
 - 5 גרם אבקת קינמון
 - 380 גרם קמח
 - 1/4 כפית מלח אטלנטי
 - 1/4 לימון מגורד
 - קורט ציפורן
 - 1 כפית אבקת אפייה
 
לציפוי
- 400 גרם ריבת תות שדה
 - 1 ביצה למריחה
 - 3 כפות פלחי שקדים מולבנים
 
אופן ההכנה
- הבצק: מעבדים חמאה בפולסים קצרים עד שהיא חלקה.
 - מוסיפים אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון, ושוב מפעילים בפולסים קצרים.
 - מערבבים קמח עם אבקת אפייה, אבקת קינמון וציפורן. מוסיפים ביצה עם 2 כפות קמח לתערובת החמאה ומפעילים בפולסים קצרים.
 - מערבבים את יתרת הקמח והאגוזים ומוסיפים לתערובת החמאה, מפעילים עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
 - משמנים את התבנית בתרסיס בטעם חמאה.
 - מרדדים חצי מכמות הבצק ומניחים בעזרת מקל עץ על תבנית האפייה. חותכים את שאריות הבצק.
 - מורחים את קצות הבצק בביצה טרופה. מחוררים במזלג. מורחים את הריבה על הבצק.
 - מרדדים את יתרת הבצק, חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ומניחים על ריבת התות בצורת שתי וערב. מורחים את כל הרצועות בביצה טרופה ומפזרים שקדים. מצננים 30 דקות בקירור.
 - אופים את עוגת הלינזר במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים שעתיים.
 - משחררים מהמסגרת בעזרת סכין קטן וחותכים לגודל הרצוי.
 
טיפים
- יש להקפיד לא לעבד את החמאה יתר על המידה כדי שלא תהפוך למקצפת.
 - יש לרדד את הבצק כשהוא קר לגמרי כדי שלא יתפרק.
 - יש לחתוך את העוגה רק לאחר צינון של שעתיים על מנת שלא תתפרק.