בראוניז שוקולד לבן ובננות
המרכיבים (לתבנית בגודל 29X23 ס"מ)
- 330 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 280 גרם שוקולד מריר מומס
- 280 גרם ביצים (5 ביצים מס 2)
- 270 גרם סוכר
- 160 גרם קמח
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 1 ו-1/2 בננות חתוכות לקוביות
- 2 כפות ליקר בננה
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים
אופן ההכנה
- משרים את הבננות בליקר הבננה.
- מקציפים את הביצים והסוכר לקצף עדין (לא מוקצף וקשה מדי).
- מערבבים את השוקולד וקוביות החמאה עד שהחמאה מתמוססת לגמרי - אם השוקולד. הסמיך כתוצאה מטמפרטורה נמוכה מדי, אפשר לחמם במיקרו כחצי דקה.
- מוסיפים את קציפת הביצים לתוך השוקולד ב-4 פעמים, ובכל פעם מערבבים.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד-חמאה.
- מקפלים לתערובת שוקולד לבן ובננות מושרות. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. מיישרים בעזרת סכין ומפזרים אגוזים.
- אופים ב-170 מעלות 16 דקות. מצננים 4 שעות.
טיפים
- תערובת השוקולד-חמאה צריכה להיות בטמפרטורת הגוף לפני הוספת הביצים כדי שלא יתבשלו.
- תערובת הביצים צריכה להיות לא קרה מדי ולא מוקצפת מדי.
- יש לאפות את הבראוניז רק עד שהוא הופך מנוזלי לרוטט, ולא מעבר על מנת של יתייבש.
חיתוכיות פירות יער
המרכיבים (לתבנית מלבנית בגודל 23X29 ס"מ)
לבצק הפירורים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 140 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 ביצה
- 80 גרם אבקת פודינג אינסטנט
- 200 גרם קמח
למלית
- 950 גרם פירות יער (דובדבנים, פטל אדום, פטל שחור, אוכמניות, דומדמניות)
- 160 מ"ל מיץ תפוזים
- 100 גרם סוכר
- 1/4 כפית גרידת לימון
- 1/2 כפית אבקת קינמון
- 1/4 כפית גרידת תפוז
- 100 גרם קורנפלור
- 90 מ"ל מיץ תפוזים
- 50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים חמאה לזמן קצר במעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומרי טעם, ומעבדים שוב לזמן קצר מאד.
- מוסיפים ביצה ומעבדים שוב.
- מערבבים קמח ואבקת פודינג וניל ומוסיפים לתערובת החמאה. מפעילים את מעבד המזון שוב ומעבדים עד שנוצר בצק חלק. מחלקים אותו לשני חלקים שווים ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים לפחות.
- אחרי שעתיים מגרדים חצי מכמות הבצק בפומפייה עבה לתוך תבנית מלבנית שמונחת על מגש מרופד בנייר אפייה.
- אופים במשך 10 דקות 180 מעלות. מצננים 10 דקות.
- המלית: משרים את פירות היער עם גרידת הלימון, הקינמון וגרידת התפוז.
- מערבבים 100 גרם קורנפלור עם 90 מ"ל מיץ תפוזים.
- מרתיחים סוכר עם 170 מ"ל מיץ תפוזים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור
- מרתיחים שוב תוך כדי ערבוב נמרץ - ברגע שהתערובת מעלה בועות על כל פני הנוזלים, מורידים מהאש ומקפלים פנימה את פירות היער. מערבבים בעדינות ויוצקים על התחתית החצי אפויה בתוך מסגרת. מצננים 30 דקות.
- מגררים על פומפייה עבה את החצי השני של הבצק לפירורים ומפזרים על משטח פירות היער.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות. מצננים 4 שעות. חותכים ליחידות בגודל 4X9 ס"מ
- מפזרים אבקת סוכר.
טיפים
- בצק הפירורים צריך להיות קר מאד לפני שמגררים אותו.
- כדאי לערבב מעט קמח לתוך הפירורים כדי שלא יהיו דביקים.
- יש להמתין מספיק זמן לפני חיתוך המאפה למלבנים כדי שהמאפה יתייצב.
לינזר
המרכיבים (לתבנית מרובעת בגודל 23X23 ס"מ)
לבצק
- 200 גרם חמאה קרה
- 80 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה מספר 2
- 120 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים
- 5 גרם אבקת קינמון
- 380 גרם קמח
- 1/4 כפית מלח אטלנטי
- 1/4 לימון מגורד
- קורט ציפורן
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי
- 400 גרם ריבת תות שדה
- 1 ביצה למריחה
- 3 כפות פלחי שקדים מולבנים
אופן ההכנה
- הבצק: מעבדים חמאה בפולסים קצרים עד שהיא חלקה.
- מוסיפים אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון, ושוב מפעילים בפולסים קצרים.
- מערבבים קמח עם אבקת אפייה, אבקת קינמון וציפורן. מוסיפים ביצה עם 2 כפות קמח לתערובת החמאה ומפעילים בפולסים קצרים.
- מערבבים את יתרת הקמח והאגוזים ומוסיפים לתערובת החמאה, מפעילים עד שנוצר בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
- משמנים את התבנית בתרסיס בטעם חמאה.
- מרדדים חצי מכמות הבצק ומניחים בעזרת מקל עץ על תבנית האפייה. חותכים את שאריות הבצק.
- מורחים את קצות הבצק בביצה טרופה. מחוררים במזלג. מורחים את הריבה על הבצק.
- מרדדים את יתרת הבצק, חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ומניחים על ריבת התות בצורת שתי וערב. מורחים את כל הרצועות בביצה טרופה ומפזרים שקדים. מצננים 30 דקות בקירור.
- אופים את עוגת הלינזר במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים שעתיים.
- משחררים מהמסגרת בעזרת סכין קטן וחותכים לגודל הרצוי.
טיפים
- יש להקפיד לא לעבד את החמאה יתר על המידה כדי שלא תהפוך למקצפת.
- יש לרדד את הבצק כשהוא קר לגמרי כדי שלא יתפרק.
- יש לחתוך את העוגה רק לאחר צינון של שעתיים על מנת שלא תתפרק.