הפעם מגיעות דנה דבורין והתזונאית טופז דרזנר לבית משפחת אברהם. דורון ומור, ההורים, עובדים שעות ארוכות ושתי בנותיהם, לירז ואדר, מחממות לעצמן את ארוחת הצהרים שמתבססת בדרך כלל על שניצלים תעשייתיים. דרזנר מציעה תחליפים ומסבירה להם כיצד מכינים ארוחת צהריים בריאה ופשוטה להכנה שמכילה פחמימה וחלבון.

מתכון לספגטי בולונז

המרכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי
  • 1/2 ק"ג בשר טחון - בקר, או עוף או תערובת של שניהם
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף שמן קנולה

אפשרות

  • 1 כוס ירקות קצוצים (גזר, בצל, פטריות)

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבשר ומטגנים. אם משתמשים בירקות, מטגנים אותם קודם וכשהם מתרככים מוסיפים את הבשר.
  3. מתבלים את הבשר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
  4. מניחים את הפסטה המוכנה על הצלחת ומעל מוזגים את הרוטב.