מקרון שוקולד לבן וקפה
המרכיבים
- 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 70 גרם סוכר
- 380 גרם אבקת סוכר
- 250 גרם שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת קפה נמס
לגנאש
- 120 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כפית אבקת קפה נמס מומסת במעט מים חמים
- מניחים חלבונים בקערת מיקסר. מתחילים להקציף עם מעט סוכר במהירות איטית 3 דקות, עד קבלת תערובת עם בועות בינוניות.
- מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר בכמה שלבים. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וחלק.
- מכניסים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת שקדים, סוכר וקפה נמס. מפעילים במשך דקה.
- מוסיפים חצי מתערובת המרכיבים היבשים לקערה עם קצף החלבונים ומקפלים בעזרת מרית.
- מוסיפים את המחצית הנותרת של המרכיבים היבשים לקערה ומקפלים עד קבלת תערובת חלקה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. ממלאים את העיסה בשק זילוף עם צנתר חלק. מזלפים מקרונים על התבנית מניחים למשך שעה בטמפ' החדר לייבוש.
- מכינים גנאש: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו ומחממים את השמנת המתוקה. מוסיפים את השמנת המחוממת ואת אבקת הקפה המומסת ומערבבים היטב בכף. מניחים בצד בטמפ' החדר.
- אופים את המקרונים בתנור שחומם ל-150 מעלות, במשך 20 דקות. מוציאים ומצננים.
- ממלאים שף זילוף במלית השוקולד הלבן, מזלפים על צידו התחתון של מקרון מעט גנאש ומדביקים אליו מקרון נוסף. חוזרים על התהליך עם שאר המקרונים.
.............................................................................................
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
טורט מוס שוקולד אפוי
המרכיבים
- 300 גרם שוקולד מריר
- 6 כפות חלב
- 1 כף אמרטו או ברנדי
לקצף חלבונים
- 10 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר
לקצף חלמונים
- 10 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
לקישוט
- תלתלי שוקולד
- קצף חלבונים: מניחים חלבונים בקערת מיקסר. מתחילים להקציף עם מעט סוכר במהירות איטית 3 דקות, עד קבלת תערובת עם בועות בינוניות.
- מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר בכמה שלבים. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וחלק. מניחים בצד
- קציפת חלמונים: מניחים חלמונים וסוכר בערת מיקסר נקייה ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד קבלת קציפה בצבע צהוב בהיר.
- ממיסים את השוקולד. יוצקים את השוקולד לתוך קציפת החלמונים ובעזרת מטרפה מאחדים. מוסיפים חלב ואמרטו או ברנדי ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות עד לאיחוד התערובות.
- מניחים נייר אלומיניום בתחתית טבעת לאפייה (רינג) בקוטר 26 ס"מ ומהדקים היטב. מניחים על גבי תבנית אפייה. ממלאים את הרינג בתערובת עד כ-2/3 מגובהו. את יתרת התערובת מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מעבירים את התבנית לתנור שחומם ל-150 מעלות ואופים במשך 50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- לאחר שהעוגה הצטננה, יוצקים עליה את יתרת המוס ומחליקים בעזרת מרית. מקשטים את העוגה בתלתלי שוקולד ומצננים במקרר.
.............................................................................................
לעמוד המתכון
> הציעו טיפ / גיוון למתכון
>
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
עוגיות בראוניז מזולפות במילוי גלידת וניל
המרכיבים
- 100 גרם חמאה
- 200 גרם שוקולד מריר מומס
- 1 כפית אבקת קפה נמס מומס במעט מים חמים
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם קמח תפו"א מנופה
- 3/4 כוס אבקת שקדים
- 1/2 שקית אבקת אפייה
להגשה
- גלידת וניל
- ממיסים חמאה ומערבבים עם השוקולד המומס בעזרת מרית. מוסיפים את הקפה נמס המומס ומערבבים.
- מקציפים ביצים בשלמותן יחד עם הסוכר 7-5 דקות במהירות גבוהה, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- יוצקים חלק מהקציפה לתוך השוקולד ומקפלים. מעבירים את התערובת לתוך הקציפה שנותרה ומקפלים במהירות.
- מוסיפים אבקת שקדים, קמח תפו"א ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר קטן ומזלפים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 13 דקות.
- מוציאים ומצננים לחלוטין. ממלאים גלידת וניל בין שתי עוגיות.
.............................................................................................
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
בסיס מרנג לעוגות
המרכיבים
- 5 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם אגוזים או שקדים גרוסים
- 110 גרם אבקת סוכר
- מניחים חלבונים וסוכר בבן מארי (סיר כפול עם מים רותחים בתחתית). מבשלים 3-2 דקות תוך ערבוב מתמיד ואיטי עד שהסוכר נמס.
- מעבירים את התערובת למיקסר עם מטרפה ומקציפים לקצף מבריק ויציב שנדבק למרית.
- מקפלים אבקת סוכר ואגוזים טחונים לתוך הקצף בעזרת מרית.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים עיגול על גבי תבנית שרופדה בנייר אפייה, כמודגם בסרטון.
- אופים בתנור שחומם ל-100 מעלות במשך שעתיים עד שעתיים וחצי, עד שהבסיס משתחרר מנייר האפייה.
.............................................................................................
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
עוגיות אגוזים ללא קמח
המרכיבים
- 3 חלבונים
- 1כוס סוכר
- גרדה מחצי לימון
- 2 כפות ריבת משמש חלקה
- 300 גרם אגוזים גרוסים גס
אפשרות
- ריבת פטל למילוי
- שוקולד מומס
- מניחים סוכר בקערת נירוסטה ומוסיפים חלבונים. מניחים על סיר עם מים חמים (בן מארי) ובעזרת מטרפה מערבבים בלי הפסקה עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים לקערה את האגוזים הקצוצים ומעבירים למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים עד שהתערובת התקררה.
- מוסיפים גרידת לימון וריבת משמש ומערבלים במהירות איטית עד בינונית דקה-שתיים.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים עוגיות על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם ל-175 מעלות 15-13 דקות.
- אפשרויות למילוי: אפשר למלא כל שתי עוגיות בריבת פטל או לטבול עוגייה בשוקולד מריר מומס, כמודגם בסרטון.
.............................................................................................
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
לעמוד המתכון > הציעו טיפ / גיוון למתכון >
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾