מיכל אנסקי יוצאת למסע באירלנד בעקבות שורשי הוויסקי. היא פוגשת את אילן אביצור מחברת "הכרם" שמתלווה אליה לביקור במזקקה העתיקה שבה יוצר הג'יימסון עד שנת 1975. לאחר מכן היא נוסעת למחוז קורק למזקקת מידלטון שם מיוצר הג'יימסון כיום ומבקרת בפאבים בדאבלין. אנסקי יוצאת לבקר את כוהנת הבישול הגדולה של אירלנד ומכינה איתה קינוח מושחת (שכולל ויסקי כמובן). בין לבין היא מבקרת בשווקי איכרים, משוחחת עם בונה חביות מסורתי וכמובן שותה הרבה מאוד ויסקי אירי משובח.