תארו לעצמכם מסעדה הממוקמת בנמל דייגים, במבנה היסטורי בן מאות שנים, כשחלקה הקדמי – מהמסד עד הטפחות- חלונות זכוכית המשקיפים אל הים התיכון. אם היא היתה בחו"ל, הייתם מחפשים אותה בנרות. אבל היא לא בחו"ל, אלא בארץ, בנמל עכו האקזוטי, וביקור בה אינו מצריך ביקורת דרכונים, שבירת תוכנית חיסכון או טיסה. זוהי מסעדת אל מרסא, מסעדתו של שף עללא מוסא, שנכנסה כמעט מיד עם פתיחתה לרשימה המכובדת מאוד של מסעדות מומלצות בגליל המערבי.

המסעדה שוכנת במבנה צלבני משנת 1210, אשר שימש בתקופת התורכים כבית המכס העותומני. אך למרות החזית העתיקה, המסעדה מעוצבת בסגנון מודרני, המעניק תחושה של נועם ושלווה. המראה הנשקף מחלונות הזכוכית יפהפה: דייגים הפורשים רשתות, יאכטות עוגנות במרינה וחומות העיר העתיקה של עכו.

שף עללא מוסא החל את הקריירה הקולינרית שלו בגיל 14 כשוטף כלים במסעדת הדגים הנודעת "אורי בורי". הילד החרוץ התאהב במטבח, וקודם על ידי שף אורי ירמיאס עד לתפקיד סו שף. מאוחר יותר עבד במסעדות עטורות כוכבי מישלן בשבדיה, ובשובו ארצה, חזר למסעדת "אורי בורי" כסו שף. בהמשך שימש כשף מלון הבוטיק "אפנדי". יחד עם חבר ילדות החליט להגשים חלום מהפכני לשמו חזר לישראל: לפתוח מסעדה ערבית שתלמד את הסועדים כי אוכל ערבי אינו מורכב רק מחומוס-צ'יפס-סלט-ושיפודים או דג מטוגן. הוא פתח מסעדת אל מרסא שפירושה בערבית "המעגן", שם הוא מגיש אוכל שהוא שילוב בין מזרחי למערבי.

עללא משתמש אך ורק בחומרים טריים מהאזור, ובתפריט העשיר והמגוון אפשר למצוא קרפצ'ו של דג טונה לצד חציל בלאדי, אנשובי כבוש או צדפות מוקרמות לצד סלט טבולה, קוקי סאן ז'אק לצד סלט פטוש ועשבי תיבול וקלאמרי על מצע של חומוס וטחינה. הדרך הטובה ביותר להכיר את המסעדה היא באמצעות ארוחת טעימות נפלאה הכוללת בין היתר טונה כבושה, צדפות מוקרמות בפרמז'ן, סרדינים ממולאים, גלילת סינטה, קלמרי פריך, גרטן ירקות שורש ברוטב גורוגונזולה ושמנת ושרימפס בשמן זית. עוד בתפריט: דגים טריים תוצרת הדגה היומית של הדייגים בעכו, מנות נפלאות של פירות ים ובשרים. ותפריט קינוחים ששובר כל דיאטה.

המסעדה מציעה ארוחות עסקיות במחירים שווים לכל נפש.

מסעדת אלמרסא: מחירים: החל מ-29 ש"ח ועד 169 ש"ח. פתוח בכל יום בין 12:00 עד אחרון הלקוחות. המקום ידידותי לילדים ויש בו תפריט ילדים מיוחד עם מנות פסטה. מומלץ להזמין מקום מראש 054-4204999.


קדירת פירות ים מוגשת במחבת לוהט (צילום: אבנר גדיש באדיבות אוצרות הגליל).

הקיר המזרחי של המסעדה חלק ממבנה צלבני עתיק (צילום: אבנר גדיש באדיבות אוצרות הגליל).

מנת אנשובי משובחת שהגיעה משלל הדגה היומית של דייגי עכו (צילום: אבנר גדיש באדיבות אוצרות הגליל).

המראה המופלא של הנמל ומפרץ עכו מבעד לחלונות המסעדה(צילום: אבנר גדיש באדיבות אוצרות הגליל).

מראה כללי של המסעדה כשהים נשקף מקיר הזכוכית המערבי(צילום: אבנר גדיש באדיבות אוצרות הגליל).