הגבעות הן שכונות, העמקים - שדרות. כך נראים החיים במודיעין

מיקום: 40 דקות מירושלים, 35 מת"א
תימה: עיר אמצע הדרך
חבל"ז: גנים מדהימים, חינוך טוב, תחושת בטחון


גרשטיין. אין עליו

עמק האלה. גן פסלים של דויד גרשטיין

חברנו מ’ חגג יומולדת. מ’ הוא טיפוס חברותי ולכן ארגן פיקניק למופת וחיפש מקום ב"אמצע" הארץ, לנוחות כל חבריו ומוקירי שמחתו. בין באר שבע לחיפה יש רק מקום אחד ירוק ונעים - יער בן שמן והעיר מודיעין. הפיקניק נערך בסוף בתל חדיד, ואנחנו מבטיחים להציג את המתחם לראווה באחד מהפוסטים הבאים (אם אתם ממש סקרנים, תחפשו את התמונות בפייסבוק).


אבל על הדרך, קלטנו שמודיעין מהווה אלטרנטיבה מופלאה לפיקניקים חברתיים. זאת, בשל גניה המופלאים, מיקומה על אם הדרך וקרבתה אלינו הביתה.


כמה עובדות לפתיחה: העיר מודיעין הוקמה בשנת 1996 ואוחדה עם רעות ומכבים בשנת 2003. בעיר מעל 70 אלף תושבים והיא מתוכננת להגיע ל-120 אלף עד שנת 2020. המשפט הבא מצוטט מהערך בוויקיפדיה - על ניסוחו הבהיר: "על תכנון העיר קיימת ביקורת קשה הטוענת כי העיר שהתפתחה היא פרבר שינה נוסף ולא עיר מרכזית בעלת מרכז עסקים ראשי עצמאי ומשגשג. ביקורת נוספת היא שהעיר קמה ללא קשר או זיקה להיסטוריה של המקום".


עובר אורח תמים יראה במרחב שבין כביש 1, 443 והשומרון עיר גבעתית בנויה היטב. הגבעות מלאות בשכונות של בניינים לבנים. אלה כונו עד לאחרונה על שם הקבלנים או האדריכלים שבנו אותן והתהדרו בשמות כמו קייזר, שמשוני, גבעה C ובוכמן. מועצת העיר הסבה את השמות לישראליים יותר והן הפכו לשכונת הפרחים, הנביאים, המגינים, מוריה וכדומה. ובין גבעה לגבעה, הס פן תעיר, נבנו שדרות, נבנו וטופחו שטחים ציבוריים, בתי ספר וגנים ציבוריים. השדרות בחמוקי הגבעות מכונות על שם עמקים שונים בישראל.

דקלים בשדרת "עמק בית שאן"

כחובבי הטבע והצומח, אנחנו כעט מוכנים להישבע שאין עוד עיר בישראל עם שדרות כל כך מטופחות ומגוונות. לכל אחת אופי משלה, וכל אחת מהן מציעה מסלול הליכה, ריצה, אופניים, משחקיה, כושר או פיקניק - לפי טעם המטייל. השקעה זו מובילה אותנו להלך בה, לבד או עם הילדים, עם כדור או ספר, עם הכלב האמיתי או הדמיוני שלנו (הילדים רוצים כלב. קראנו איפשהו שאמו של איזה סלב שנורא רצה כלב בילדותו, אמרה לו שהיא תסכים רק אם הוא יקפיד במשך שבוע שלם להוציא את הכלב הדמיוני שלו שלוש פעמים ביום לסיבוב. ביום החמישי הוא נשבר. אהבנו!).

אנחנו רוצים להציג את השדרות האהובות עלינו במיוחד, את היתר תגלו בעצמכם.

עמק החולה – השדרה הוותיקה מכולן.

"עמק החולה" היא השדרה המזרחית המובילה מקניון עזריאלי המקומי לכיוון מכבים ורעות. בשדרה שקדיות ועוד מקבצי עצים שונים ולא מוכרים לנו והיא מציגה שלכת אירופאית בחורף. יחד עם זאת, רבים מהם ירוקים לאורך השנה כולה. השדרה מסתיימת במתחם כושר ציבורי ונושקת לשדה תבואה בואכה מכבים.

עמק בית שאן- שדרה המתחילה בגינת דקלים, כיאה לשמה, ומשם פורחת ביער של בוהניות ורודות ולבנות. במרכזה גבעת צפצפות ומתחם סלעים ובסיומה, במערב העיר, מרכז ספורט, קן צופים וגבעות טרשיות מעוטרות בחרציות ועיריות.

והיפה מכולן, עמק האלה - שדרה קצרה יחסית, המתחילה בכיכר המדינה המקומי (לפחות על פי צורת מבניו המעוגלים, צפופים ובלתי נעימים לעין) והמסתיימת גם היא בגבעות המערביות הפראיות. ובאמצע - גן עדן: גן פסלים של דוד גרשטיין (שמענו שהוא הפסל הישראלי המצליח בעולם כיום) המוכר לרובנו מפסלי רוכבי האופניים הצבעוניים שלו, שנעים במהירות וצבעיהם "נמרחים" לאחור. ספרנו ארבעה חמישה כאלה: גבר ועלמה, אישה שבגדיה מתנפנפים ברוח, רוכב בודד ועוד. אלה מפוזרים לאורך השדרה יחד עם יער של עצי דולב. איפה עוד תמצאו יער דלבים במרכז הארץ? בימים אלה הם מעלים עלווה ירוקה טרייה, והישיבה בצילם נעימה מאוד.

כמעט מדי שבת תראו באחת מפינותיה קבוצת ילדים, בלונים והורים, המבשרת על חגיגת יומולדת, והיא הנוחה ביותר להגעה בהיותה הקרובה ביותר לתל אביב.

חורשת הבוהיניות בעמק בית שאן

עמק האלה - עצי דולב וספלים

ועוד סיבה אחת טובה ביקור בעיר: פריחת האלמוגנים וערוגות לוע-הארי שנזרעו בכל רחבי העיר ופורחים כעת בחגיגת גונים, במיוחד ב"עמק אילון" ו"מעיפות" אותנו בכל פעם שאנחנו עוברים לידן.

פריחת לוע הארי בעמק איילון