בחודשים האחרונים נראה שזה כל הזמן באוויר: תטא הילינג. הרבה אנשים מדברים על השיטה, אבל קשה למצוא מי שיסביר במה בדיוק מדובר. בסופו של דבר מצאתי את נראיין ג'יוטי (רון פז), הישראלי הקרוב ביותר למייסדת השיטה, ויאנה סטייבל מאוהיו.

תטא הילינג היא טכניקה, שמתמקדת בכוח המחשבה ובאינטואיציה הטבעית שלנו. "אנו לומדים לשנות את גלי המוח שלנו לגלים מסוג תטא, באמצעות טכניקת מדיטציה קצרה", מסביר נראיין. "באופן רגיל, גלי המוח הדומיננטיים הם גלי בטא; חמשת גלי המוח תמיד מתפקדים, השאלה מה יותר דומיננטי. בתטא אנו יכולים להיות עדים לריפוי פיזי וריפוי ריגשי".

מהם גלי התטא?

"גלי התטא מופיעים רגע לפני השינה ובמצב חלימה. למעשה, אנחנו לומדים איך להיכנס למצב חלימה באופן מודע. אדם שעובד בשיטה מחזיק שני מצבים במקביל: שמירה על עירנות למה שמתרחש סביבו, מה שאנו קוראים 'מציאות', ובמקביל - לא במקום - החזקה במצב התטא, החלימה, שבמהלכה תת המודע פתוח".

נראיין מציין, שכאשר תת המודע פתוח, אנחנו יכולים ליצור ברמה התודעתית את מה שאנו רוצים לראות, אלו אמונות מעצבות את חיינו.

נראיין, בן 31, נודד הרבה ברחבי תבל, מתרגל יוגה ומטפל בשיטת התטא הילינג כבר שמונה שנים. מגיל שלוש הוא גדל בעולם של השיווננדה יוגה, שאותה הוא גם מלמד. בימים אלה הוא פועל כנציג של מייסדת שיטת התטא הילינג בישראל ובאיי הבהאמה, שם מצוי אחד האשרמים המרכזיים של שיווננדה. בנוסף, הוא גם מוזיקאי פעיל.

נראיין נחשף לשיטה אחרי שחבר, שעשה קורס מורי תטא הילינג, שיכנע אותו ללמוד והוא הצטרף אליו לנסיעה להודו. שם שמע שסטייבל, מייסדת השיטה, מעבירה קורס מורים בניו זילנד. הוא נסע לשם מיד ועד מהרה יצר עמה קשר אישי קרוב. הוא קיבל הכשרה מלאה בצורה ישירה מסטייבל, ואף התגורר איתה ועם בעלה. כך זכה גם בהסמכה פורמלית וגם בחניכה אישית במשך שמונה חודשים.

סטייבל ונראיין (צילום: באדיבות רון פז)
סטייבל ונראיין (צילום: באדיבות רון פז)

איך עושים את זה?

סשן של תטא הילינג נמשך 45 דקות בערך. המטפל והמטופל יושבים בנוח זה מול זה ומחזיקים ידיים (המגע לא הכרחי ואפשר לקבל טיפול מרחוק, באמצעות סקייפ למשל). המטפל מסביר מה הוא עושה, שואל את המטופל מהן מטרותיו ומבקש אישור לסרוק אותו. המטפל נכנס למצב מדיטטיבי כדי להתחבר לתטא ואז מבקש מהבריאה לראות אל תוך גוף המטופל ולתקשר אליו את הדברים שעליהם יעבוד.

במהלך הסריקה המטפל "מקבל" את המידע ולומד על מה צריך לעבוד. נראיין מסביר שיש מרחק בין לראות לבין להבין ולכן, המטפל צריך להיות נטול ביקורת. הוא מקבל ונותן את המידע לאדם ופועל לפי התגובות שלו. הוא מבקש ריפוי ואז עד לריפוי.

אם לא התרחש ריפוי, מתחיל תהליך שהתטאיסטים מכנים "חפירה", שמטרתו לגלות את מערך האמונות של המטופל. בשלב הזה המטפל נעזר במבחן שריר, המוכר מהקינסיולוגיה. הוא שואל שאלות ועל פי תנועת השרירים של המטופל בעת מתן התשובה, לומד מה המטפל תופס כאמת. בחפירה מוצאים אמונת שורש, כמו "לא מתאים לי כל הטוב בחיים". למעשה, כדי לשחרר את המטופל מאמונה מגבילה, שלרוב מלווה באמונות שליליות, המטפל צריך להבין איך האמונה משרתת אותו. הטיפול מסתיים בשליחת אהבה ללא תנאי: "90 אחוזים מהעבודה זה לגרום לאדם לאהוב את עצמו ולחמול על עצמו וסביבתו", אומר נראיין.

אחד מהעקרונות החשובים של השיטה הוא, שלכל אחד יש בחירה חופשית - האם לרצות בריפוי או לא. נראיין מספר על אישה חולת סרטן, שהיתה משותקת במשך שנים ארוכות, ולאחר טיפול אחד עם סטייבל החלה להזיז בהונות, אך מאז לא שבה. סטייבל פגשה אותה במקרה בסופרמרקט והאישה סיפרה ש-20 שנה היא חיה על קצבת סעד ופוחדת שאם תבריא, ייקחו ממנה את הקצבה ויבקשו את הכסף חזרה. זו אמנם דוגמה קיצונית, אבל בכולנו מצויים המקומות שמבקשים להישאר חולים ומסכנים במקום להתמודד עם האתגר שבמימוש פוטנציאל הטמון בנו.

תטא הילינג בתוכנית "המקצוענים":

סיפורה של שיטה

כדי להבין את מהות התטא צריך להכיר את הסיפור של סטייבל, לכאורה, אישה פשוטה מאיידהו, שבגיל 50 כבר מתפקדת כאם לשלושה וסבתא לתריסר. בשנת 1994 התגלה אצלה סרטן בירך, הרופאים העריכו כי נותרו לה רק מספר חודשים לחיות ותכננו לכרות את רגלה ולשלוח אותה לכימותרפיה כדי להאריך את חייה בעוד מספר חודשים, טיפול שהיא נאלצה לדחות בעקבות מצבה הכלכלי הרעוע.

בשלב מסוים סטייבל הבינה שמותה קרב ואירגנה מפגש פרידה מחברים בחיק הטבע. בין הנוכחים היתה דודתה, שסבלה מכאב בטן חריף. סטייבל, שעסקה בתיקשור וקריאה בריאותית אינטואיטיבית של אנשים, קיבלה מידע, מעין תקשור, שהסביר מה לעשות כדי שהכאב יעבור; אחרי הילינג אחד מסטייבל הדודה נרפאה.

מה זאת אומרת "קיבלה מידע"? אני מקשה. נראיין מסביר, שמדובר במעין תקשור שסטייבל עושה עם הבורא. היא אינה דתיה, אבל היא כן אישה מאמינה והאמונה הזאת הכרחית לביצוע תטא הילינג.

מקרים של החלמה ספונטנית החלו לחזור על עצמם, אך סטייבל עדיין לא הבינה אז את הקשר בין יכולת הריפוי שלה לבין מצבה הגופני החמור. יום אחד ביקשה מאותו כוח בריאה, שעימו היא מתקשרת, ריפוי גם לעצמה. "תוך 30 שניות הרגל התרפאה וחזרה למצב הרגיל שלה", מספר נראיין. "היא לא הבינה מה זה היה. מאז אנשים התחילו להגיע אליה ואמרו דברים כמו, 'היה לי חלום ושלחו אותי אליך'. היא התחילה ללמד כיצד לתקשר ולרפא וגילתה שלא רק היא מצליחה - גם אחרים מצליחים לעשות את אותו הדבר".

מאז יש 300,000 מטפלי תטא הילינג בעולם ו70 מורים בישראל שהכשירו אלפי מטפלים, מספר מרשים בהתחשב בגילה הצעיר של השיטה. "עוד מידע מגיע ועוד קורסים מגיעים. מתרגלים ומטפלים ב-27 ארצות ואנחנו עדים לניסים", מספר נראיין.

בתטא הילינג נעשית הרבה עבודה עם חולי סרטן, בעיקר בשל הניסיון הראשוני של סטייבל איתם. המטפלים עובדים עם מחלות גופניות מסרטן ועד פצעים, על מערכות יחסים והגשמה אישית.

השיטה מסייעת גם בשילוב עם שיטות אחרות ולדברי נראיין, מתאימה למגוון אנשים עם מגוון אמונות, דתיות ואחרות. ביפן, למשל, פועלות שתי מרפאות ממשלתיות, שבהן עובדים רופאים שחוקרים את התטא. נראיין מוסיף, שהתטא הילינג הוא בעצם חידוש של צורת ריפוי, שהיתה כאן תמיד, ונזכרת בתנ"ך (ריפויה של מרים הנביאה מצרעת על ידי משה), בברית החדשה ובוודות. סטייבל עצמה עדיין חוקרת את השיטה ומנסה להבין כיצד היא עובדת.

בישראל, התשלום תמורת טיפול נע מחיבוק או פרח ועד ל-450 שקל, תלוי בהכשרת המטפל. את המטפלים הפזורים ברחבי הארץ אפשר למצוא דרךאינדקסים של מטפלים באינטרנט ובפייסבוק

צידה לדרך:

"פצע הוא המקום ממנו נכנס אלינו האור" (רומי)

לאתר מהות החיים