טארט ביסקוויטים במילוי גלידת וניל ומרנג

טארט מהיר וקל להכנה, ללא אפייה, שכל המשפחה יכולה להכין ביחד

מרכיבים ל-6 טארטים אישיים:

1 חבילת ביסקוויטים פתי-בר שוקו של אסם

150 גרם חמאה מומסת

1 מיכל גלידת לה קרמריה וניל איטלקי

1 כוס מרנג לבן (“נשיקות”), מפוררות גס

6 תבניות טארטים בקוטר 10-12 ס”מ

לציפוי גנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

1/4 כוס שמנת מתוקה

1 כף סירופ תירס (לא חובה)

לקישוט:

שוקולד לבן ומריר מגוררים

טארט ביסקוויטים במילוי גלידת וניל ומרנג (צילום: בועז לביא)
טארט ביסקוויטים במילוי גלידת וניל ומרנג (צילום: בועז לביא)

ההכנה:

1. שמים בקערת מעבד מזון את הביסקוויטים ומעבדים עד לקבלת פירורים דקים מאוד. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב, עד להטמעת החמאה בפירורים.

2. מניחים את הפירורים בתבניות הטארטים (3-4 כפות גדושות בכל תבנית) ומהדקים היטב את הפירורים על התחתית והדפנות. מכניסים למקפיא לשעה.

3. מוציאים את מיכל הגלידה מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההכנה על מנת שתתרכך מעט.

4. מניחים בכל טארט שתי כפות גדושות של גלידה, מפזרים מעל פירורי מרנג ומיישרים היטב את המלית בעזרת סכין. מכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.

5. ציפוי גנאש שוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמנת המתוקה. מוסיפים את סירופ התירס (לא חובה) ומערבבים עד לקבלת קרם מבריק.

6. מוציאים את הטארטים מהמקפיא, יוצקים מעל כל אחד מעט גנאש שוקולד, מקשטים בפירורי השוקולד ומגישים.

כוסות הפתעה מפנקות

קינוח מתוק ומפנק שכל אחד מבני המשפחה מכין לפי הטעם האישי שלו

מרכיבים:

1/2 כוס סוכריות צבעוניות

1/2 כוס מרשמלו קטנים (או מרשמלו גזור לחתיכות קטנות)

1/2 כוס פירורי עוגיות (פתי-בר קלאסי או שוקו)

1/2 כוס פירורי מרנג (“נשיקות”)

1/2 כוס שוקולד מריר מגורר

1/2 כוס גנאש שוקולד חלב

גלידה לה קרמריה בטעם שאוהבים

כוסות הגשה אישיות

לגנאש שוקולד חלב:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

טיפת תמצית וניל

ההכנה:

שמים בקערית חסינת חום את כל המרכיבים, ממיסים במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת קרם מבריק.

הצעת הגשה:

מפזרים בתחתית הכוסות פירורי עוגיות, מניחים מעל כדור גלידה וממשיכים בהוספת שכבות נוספות ומגוונות עם התוספות האהובות (סוכריות צבעוניות, מרשמלו, מרנג וכו’).

מסיימים בכדור גלידה נוסף מעל הכל, מוסיפים תוספת נוספת לפי בחירה, יוצקים גנאש שוקולד ואוכלים מיד.