קציצות דגים ברוטב עגבניות

מנה בניחוח אסייתי בזכות התיבול העשיר. מכינים את הקציצות והרוטב בנפרד, עד יום מראש. לפני ההגשה מחממים אותם יחד (וכך משלימים את בישול הקציצות).

המרכיבים (6 מנות)

לקציצות

650 גרם (נטו) דג טרי (קרפיון, לברק, דניס, מוסר או בס), מפולט ללא עור

1 חלבון, טרוף

1/3 כוס בצל ירוק

1/2 פלפל חריף

(ירוק או אדום)

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

3 שיני שום, קלופות

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

לטיגון: שמן קנולה או אחר

לרוטב

3 כפות שמן קנולה או אחר

1 בצל לבן גדול,

קלוף וחתוך לקוביות

4 עגבניות, קצוצות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

1/2 פלפל חריף

(ירוק או אדום), קצוץ

1/2 1 כפות

אבקת קארי

2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ

4 שיני שום,

קלופות וקצוצות

פלפל שחור

1 כוס מים

1 כפית מחוקה מלח

להגשה

1/4 כוס נוזל ("חלב") קוקוס

  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים.

דפי אורז במלית פורל וירקות

מכינים עד 5 שעות מראש ושומרים מקרר. אם רוציםלקצר תהליכים, אפשר להשתמש ברוטב חזרת לבנה מוכן (להשיג בכל רשתות השיווק)

המרכיבים (8 יחידות)

8 דפי אורז

150 גרם נתח פורל

1 בטטה קטנה קלופה

1 כף מיץ לימון

1 מלפפון

16 גבעולי בצל ירוק

חופן נבטים

לרוטב

1/3 כוס מיונז

2 כפות חזרת לבנה

מלח, פלפל לבן

ההכנה

1. מחממים בסיר 2 כוסות מים מומלחים (או ציר ירקות), מניחים את הדג בכלי אידוי ומאדים אותו במשך כ־3 דקות, רק עד שהוא עשוי (אפשר גם לבשל אותו, בתוך הנוזלים). מעבירים את הדג למשטח העבודה ומחלקים אותו לנתחים קטנים.

2. חותכים את הבטטה למקלות בעובי 1 ס"מ ומאדים במשך 7–5 דקות,

עד שהם רכים אך מוצקים. בינתיים, פורסים את המלפפון לסרטים דקים בעזרת קולפן ירקות וקוצצים את הבצל הירוק למקטעים באורך 9 ס"מ.

3. הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב.

4. הרכבת המנה: מכינים קערה עם מים. טובלים בה דף אורז במשך 10שניות, עד שהוא מתרכך. מנערים מעודפי מים ומניחים על משטח עבודה. מורחים בכף מהרוטב. מניחים ב־1/3 השני של דף האורז מעט מכל מרכיבי המילוי (כמות המילוי מקבילה לכ־4 כפות). מכסים את המלית עם שולי הדף מימין ומשמאל, ומגלגלים אותו לקבלת גליל מהודק, כמו אגרול.

5. מרטיבים קלות נייר סופג, כך שיהיה לח, ועוטפים בו את הגלילים.

  • מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר עד 5 שעות. את יתרת הרוטב שומרים בכלי נפרד.

6. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

סביצ'ה דג עם אפרסמון ונענע

מכינים 4 שעות מראש, ומוסיפים את הדג לפני ההגשה.

המרכיבים (6 מנות)

ההכנה

1. קוצצים את האבוקדו, האפרסמון והבצל לקוביות קטנות. מערבבים עם הנענע ומתבלים במיץ לימון, בשמן הזית ובתבלינים. מאחסנים עד 4 שעות במקרר.

2. לפני ההגשה: כעשר דקות לפני ההגשה, מוסיפים את הדג ומערבבים בעדינות. מחלקים לכלי הגשה ומגישים.

  • איך שומרים? עד יום, במקרר

מרק דגים

מכינים עד יום מראש. לפני ההגשה מצרפים נתחי דג טריים ומחממים.

המרכיבים (6 מנות)

ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את כל הירקות ומאדים תוך ערבוב כ־5 דקות על להבה בינונית, בלי שהירקות יזהיבו או ישחימו (אם צריך - מנמיכים את הלהבה).

2. מוסיפים את התבלינים היבשים ואת רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את עצמות הדגים, היין, עשבי התיבול, המלח והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה כך שיתקבל בעבוע עדין, מכסים ומבשלים 20 דקות. מסירים מהכיריים.

3. מסננים את סיר המרק. מעבירים למעבד המזון את הירקות ומחצית מהנוזלים, ומעבדים למחית. מחזירים לסיר עם יתרת הנוזלים. מפרידים את בשר הדג שנותר על העצמות ומוסיפים לסיר (עד שלב זה אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).

4. לפני ההגשה: מחממים את המרק עד לסף רתיחה. מוסיפים את הדגים ומבשלים עוד 3 דקות. מחלקים לקעריות, מפזרים קוביות עגבנייה ופטרוזיליה ומגישים.

  • איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד 3 ימים

| איורים: רותי תמרי, מירי דהאן