נפתח בטיפ: אני תמיד מעדיפה להכין כמות גדולה (כפולה ואפילו משולשת) מהכמות שבמתכון. אני מכינה את המאפים, ממלאת ומקפיאה לפני האפייה.

כשמתעורר החשק (או הצורך) פשוט מעבירים את הבורקס הקפואים לתבנית ואופים בתנור חם. האפייה ארוכה מעט יותר מהנקוב במתכון (בגלל שהבצק קפוא), אך המאפים מתקבלים פריכים ונהדרים.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>>> להורדת אפליקציית הטיפים GIRLZ מבית "לאשה"

מיני־שקיות פילו במלית תרד וגבינה מלוחה

נפלאות כפתיח לארוחה חגיגית, או כארוחה בפני עצמן (עם סלט ירוק). טבעונים? פשוט מכינים את המתכון ללא הגבינה.

המרכיבים (כ־40 יחידות)

1/4 כוס שמן זית

1 כרשה, פרוסה דק

1 ק"ג עלי תרד טריים, נקיים מעוקצים, או 400 גרם תרד קפוא, מופשר וסחוט

מלח, פלפל שחור טחון

150 גרם גבינה מלוחה, מפוררת

1 חבילה (1/2 ק"ג) בצק פילו קפוא, שהופשר כשעה במקרר

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. מחממים 2 כפות משמן הזית ומטגנים את הכרשה 3-2 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן כ־4 דקות, עד שהוא מאבד מניפחו. מתבלים במלח ובפלפל.

מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה ומערבבים.

3. מניחים דף פילו על משטח עבודה נקי ומברישים היטב בשמן זית, מכסים בדף פילו נוסף ומברישים גם אותו בשמן זית.

4. חותכים את הדפים לריבועים בגודל 5x5 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע ככף מהמלית וצוררים לשקיק. מעברים לתבניות. מברישים את השקיקים בשמן זית גם מבחוץ. חוזרים על התהליך עם דפי הפילו הנוספים, עד תום הבצק והמלית.

5. אופים 15-12 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, מחממים מעט בתנור לפני ההגשה.

בורקס במלית בטטה וגבינת רוקפור

המרכיבים (50-45 יחידות)

למלית

4 בטטות (1 ק"ג), קלופות וחתוכות לקוביות

מלח, פלפל שחור טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

150 גרם גבינה כחולה (רוקפור), מגוררת

100 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים גס

לבצק

1 ק"ג בצק עלים, מופשר

להברשה: 1 ביצה, טרופה

לציפוי: 1/4 כוס (60 גרם) גרעיני חמנייה

ההכנה

1. המלית: ממלאים סיר בינוני במים, ממליחים מעט ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטות ומבשלים כ־20 דקות, עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה.

2. בינתיים מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

3. מועכים את הבטטה בעזרת מזלג, מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מוסיפים את הגבינה הכחולה ואת אגוזי המלך ומערבבים.

4. הבצק: מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ. חותכים למלבנים בגודל 5x8 ס"מ. מניחים ככפית מהמלית באחת הצלעות הקצרות של כל מלבן ומגלגלים לגליל הדוק. מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה.

5. ההברשה והציפוי: מברישים את הגלילים בביצה, מפזרים את גרעיני החמנייה ואופים כ־20 דקות, עד הזהבה. מגישים מיד.

  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר. מחממים מעט לפני ההגשה.

הבוריקיטוס של מטיקה

מטיקה, דודתו האהובה של בעלי, היא אישה נפלאה ונמרצת (רק בת 94) ממוצא בולגרי, והיא מכינה את הבוריקיטוס הטובים ביותר שטעמתי בחיי. בכל פעם שאנחנו מבקרים אותה, משתזפים בוריקיטוס כהלכתם בתנור. אפילו אם לא הודענו מראש, פשוט אי אפשר לתפוס את מטיקה לא מוכנה.

כמובן שאנחנו זוללים אותם מיד, אבל (בגלל הכמויות הנדיבות) אנחנו גם מקבלים משלוח הביתה. הבנות שלי, שהן כבר אופות מדופלמות בפני עצמן, ביקשו ממנה את המתכון ומאז גם אנחנו מכינות אותם בבית, בעצמנו. עכשיו תורכם.

המרכיבים (30-25 יחידות)

לבצק

1/2 2 כוסות + 2 כפות (375 גרם) קמח

200 גרם חמאה, רכה

1 גביע (200 מ"ל) יוגורט

למלית

250 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

1/2 גביע (125 גרם) גבינת קוטג'

1 ביצה

1 כף גדושה (15 גרם) קמח

לציפוי: 1 ביצה טרופה + שומשום

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים כדקה לבצק. אוספים אותו לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים.

2. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

3. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית.

4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול ככף מהמלית, מקפלים את העיגול לשניים, מהדקים את השוליים זה לזה בעזרת מזלג. מניחים את הכיסון בתבנית.

5. הציפוי: מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.

6. אופים כ־15 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או במקפיא עד חודש. מחממים בתנור לפני ההגשה.

אמפנדס במלית עוף אסייתי

המרכיבים (20-15 יחידות)

לבצק

150 גרם מרגרינה, או מרגרינה בטעם חמאה, או חמאה, קרה, חתוכה לקוביות

1/4 1 כוסות + 1 כף (190 גרם) קמח

1/2 כוס + 2 כפות (90 גרם) קמח תפוחי אדמה

1 כפית מלח

2 חלמונים

3-2 כפות מים

למלית

500 גרם בשר עוף טחון

1 גזר, קלוף ומגורר

1/2 בצל, קלוף ומגורר

1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר

1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה

3 כפות רוטב סויה

להברשה: 1 ביצה, טרופה

לציפוי: 1/4 כוס (כ־50 גרם) זרעי כמון

ההכנה

1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון או המערבל ומפעילים בהפסקות, עד שנוצרים פירורים. מעבירים למשטח עבודה ומאחדים לכדור. עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט ומאחסנים במקרר שעה לפחות.

2. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

3. המלית: מערבבים את כל מרכיביה בקערה.

4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 4 מ"מ. קורצים ממנו 20-15 עיגולים בקוטר של כ־10 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית. מקפלים את עיגול הבצק לחצי, מעל המלית, ומהדקים את השוליים זה לזה. מעבירים לתבנית.

5. ההברשה והציפוי: מברישים את המאפים בביצה, מפזרים את זרעי הכמון ואופים 20-15 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מחממים מעט בתנור לפני ההגשה.

אמפנדס במלית פלפלים וריקוטה

המרכיבים (כ־20 יחידות)

לבצק

110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס פחות 1 כף גדושה (125 גרם) קמח

6 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה

1/2 כפית מלח

1 חלמון

1/2 1 כפות מים

למלית

2 כפות שמן זית

4 פלפלים צהובים ואדומים, נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 מכל (125 גרם) גבינת ריקוטה

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

להברשה: 1 ביצה, טרופה

לציפוי: 1/4 כוס קצח

ההכנה

1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת מעבד המזון או המערבל ומעבדים בהפסקות, עד שנוצרים פירורים. מעבירים למשטח עבודה ומאחדים לכדור. עוטפים בניילון נצמד, משטחים מעט ומאחסנים במקרר שעה לפחות.

2. המלית: מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפלפלים כ־5 דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים לצינון (אפשר להעביר למקרר ל־10 דקות). מוסיפים את הגבינה ואגוז המוסקט ומערבבים.

3. מחממים את התנור ל־175 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

4. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 4 מ"מ. קורצים ממנו כ־20 עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול ככף מהמלית. מקפלים את עיגול הבצק לחצי, מעל המלית, ומהדקים את השוליים. מעבירים לתבנית.

5. ההברשה והציפוי: מברישים את המאפים בביצה, מפזרים את הקצח ואופים 15-12 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מחממים מעט בתנור לפני ההגשה.