מוס שוקולד תפוז

המרכיבים 8 מנות

200 גרם שוקולד מריר־תפוז, שבור לקוביות

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

25 גרם חמאה

2 ביצים, מופרדות

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

אפשרות לעיטור: סרטי תפוזים

קליפה מ־1 תפוז, חתוכה לרצועות דקיקות

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

ההכנה

1. שמים בקערה מתאימה את השוקולד, המים והחמאה וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד ומבריק. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מניחים לצינון קל.

2. שמים בקערת המערבל את השמנת וחצי מכמות הסוכר (1/4 כוס) ומקציפים לקצפת קלילה. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד.

3. שמים בקערת המערבל הנקייה (חשוב!) את החלבונים ואת יתרת הסוכר ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערת המוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

4. יוצקים לכלי ההגשה, מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.

5. סרטי התפוזים: שמים את הסוכר והמים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ־5 דקות על להבה נמוכה, עד שמתקבל סירופ. מוסיפים את קליפות התפוז ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

6. מניחים קליפות תפוז על כל מנה ומגישים.

  • איך שומרים? עד 24 שעות, במקרר.

עוגת פטנט עם מסקרפונה ושוקולד

טריק שתמיד מצליח לעורר התפעלות: "קופסת תכשיטים" שוקולדית שמבוססת על עוגה מוכנה (אפשר גם תוצרת בית, כמובן) ומסתירה בתוכה קרם מסקרפונה ופירות.

המרכיבים

1 עוגת שוקולד בתבנית אינגליש קייק (להשיג בכל רשתות השיווק)

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

150 גרם גבינת מסקרפונה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס פירות יער, טריים או מוקפאים

2 כפות שוקולד מריר מגורר

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה

ההכנה

1. מסמנים בסכין מלבן לכל אורך העוגה ומוציאים את הפנים כך שיתקבל מעין "מכל" (שימו לב שיש להשאיר בסיס מוצק לעוגה).

2. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ומקציפים. מוסיפים את הסוכר, הגבינה והפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. עוצרים את פעולת המערבל, מוסיפים את השוקולד המגורר ואת הפירות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

3. יוצקים את הקרם לעוגה (מומלץ בעזרת שק זילוף). מאחסנים במקפיא במשך שעתיים.

4. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת וממיסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. יוצקים על העוגה ומאחסנים במקרר שעתיים נוספות. מגישים.

  • איך שומרים? עד יומיים במקרר, או עד חודש במקפיא.

קוביות שוקולד־ביסקוויט

שלושה מרכיבים בלבד, רק שלושה, ומתקבל מעדן נפלא שיכול להיות זמין עבורכם במקפיא בכל עת. מומלץ להשתמש בשוקולד איכותי, כדי שהתוצאה תהיה מענגת במיוחד.

המרכיבים תבנית 30X30 ס"מ

400 גרם ביסקוויטים

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

500 גרם שוקולד מריר (או 300 גרם שוקולד מריר + 200 גרם שוקולד חלב)

ההכנה

1. מפוררים את הביסקוויטים בידיים, כך שיתקבלו שברים קטנים.

2. שמים בקערה מתאימה את השמנת והשוקולד וממיסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד וחלק. מוסיפים את שברי הביסקוויטים ומערבבים בעדינות לציפוי מלא.

3. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ויוצקים את התערובת. משטחים היטב. עוטפים ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.

4. חותכים לקוביות, אם רוצים – בוזקים מעט אבקת קקאו, ומגישים.

  • איך שומרים? עד חודש במקפיא, או עד 4 ימים במקרר.

עוגת מוס חגיגית במיוחד

עוגה מהירה עם המון המון שוקולד, חגיגה אמיתית לאוהביו.

המרכיבים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לבסיס

100 גרם עוגיות בישקוטי

1/2 כוס קפה חזק (מ־2 כפיות קפה), צונן

למוס

450 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס (50 גרם) אבקת קקאו

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

1/2 כוס קפה חזק (מ־2 כפיות קפה), צונן

3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור: 100 גרם שוקולד מריר

ההכנה

1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

2. טובלים את הבישקוטי קצרות בקפה, ומניחים בתבנית, כך שימלאו את תחתיתה.

3. המוס: מכינים סיר אדים כפול (ממלאים סיר עד מחציתו במים ומביאים לרתיחה. מניחים עליו סיר נוסף, כך שתחתיתו לא תיגע במים). שמים בסיר העליון את השוקולד, הקקאו, מחצית (1/2 כוס) מאבקת הסוכר ואת הקפה. מחממים עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל.

4. שמים בקערת המערבל את השמנת ומוסיפים את יתרת אבקת הסוכר. מקציפים לקצפת יציבה אך לא כבדה.

5. מעבירים 4 כפות מהקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. מעבירים את יתרת הקצפת ומערבבים גם אותה בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.

6. יוצקים על הבישקוטי, מכסים ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.

7. העיטור: לפני ההגשה, מגלפים את השוקולד בקולפן ירקות כך שיתקבלו "תלתלים". מגישים.

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, או עד חודש במקפיא.

טארט שוקולד

התוצאה מרשימה מאוד והשוקולד ממש זוהר, אבל הכנת העוגה ממש לא מסובכת.

המרכיבים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 4 תבניות בקוטר 12-10 ס"מ

לקלתית

200 גרם ביסקוויטים בטעם קקאו

50 גרם חמאה מומסת

למלית

200 גרם שוקולד מריר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אפשרות: 1 כף גלוקוזה

25 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לעיטור: 2 כפות אבקת קקאו

ההכנה

1. שמים את העוגיות בקערת מעבד המזון ומעבדים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה ומעבדים קצרות, עד שהחמאה נספגת בהם. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא 15 דקות.

2. המלית: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את השמנת (ואם משתמשים – גם את הגלוקוזה) ומחממים עד רתיחה. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לקבלת קרם אחיד. מצננים קלות, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהקרם אחיד ומבריק.

3. יוצקים את המלית על הקלתית. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

4. ההגשה: מפזרים דרך מסננת מעט אבקת קקאו ומגישים.

  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר, או עד חודש במקפיא.