דפי אורז הם מעטפת מקסימה, קלה ובריאה (טבעונית, ללא גלוטן), שמתאימה במיוחד למנות קלילות. ברגע שלומדים לגלגל – אפשר להפתיע עם אין סוף מליות. מיכל לוי־אלחלל מסבירה איך עושים את זה, שלב אחרי שלב.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

>>> להורדת אפליקציית שבועון "לאשה" לאנדרואיד

כללי יסוד להכנת גלילים מדפי אורז, ראו צילומים ממוספרים:

1. מוציאים בעדינות מהאריזה – לא לשבור. מכינים קערה בקוטר גדול יותר מקוטר הדף (שלא תצטרכו לקפל ולקמט). ממלאים אותה במים בטמפרטורת החדר. טובלים כל דף אורז בנפרד במים, למשך כ־30 שניות (שלא יתעבה יותר מדי!).

2. מנחים את הדף הרטוב על מגבת נקייה, כי כך קל יותר לגלגל אותו.

3. מניחים את המלית קרוב לקצה הדף (מאחר שלדף עצמו כמעט שאין טעם, חשוב לוודא שהמלית טעימה ומתובלת).

4. מגלגלים בעדינות ומהדקים.

  • הכי חשוב: לא לחשוש. רוב הפגמים (כמו קרעים קטנים) נעלמים אחרי כ־3 דקות, כשהדף מתייבש מעט.

רול דפי אורז במלית ירקות צבעוניים ונענע

המרכיבים 10 מנות

12 יחידות דפי אורז

לשרייה: כ־8 כוסות (כ־2 ליטרים) מים בטמפרטורת החדר

למלית

1/2 חבילה אספרגוס

2 כוסות מים רותחים

2 גזרים

2 מלפפונים

1 פלפל צהוב

2 פלפל אדום

1 כף שמן שומשום

1 כפית ג'ינגר מגורר, טרי או יבש

1/4 כוס רוטב סויה

אפשרות: 2 כפות סאקי

אפשרות: 4 דפי נורי (דפי אצה. להשיג במדפי/חנויות המזרח הרחוק)

עלים מכ־2 ענפי נענע

ההכנה

1. המלית: חותכים מעט את בסיס האספרגוס ושמים בקערה. יוצקים עליהם את המים הרותחים, משהים חצי דקה, מסננים ומייבשים את האספרגוס. מניחים בקערה שטוחה.

2. קולפים את הגזרים וחותכים לרצועות דקות. חותכים את הפלפלים והמלפפונים לרצועות דקות. מצרפים לקערת האספרגוס.

3. מחממים במחבת קטנה את שמן השומשום. מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים הסויה והסאקי (אם רוצים) ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד דקה ומסירים מהכיריים. יוצקים את הרוטב לקערת הירקות.

4. חותכים את דפי הנורי ל־3 חלקים כל אחד.

5. דפי האורז: יוצקים כ־2 ליטרים מים לקערה גדולה ופורשים מגבת נקייה על משטח העבודה. שורים דף אורז במים כ־20 שניות ומוציאים ברגע כשהוא הופך גמיש ולח. מניחים על המגבת.

6. הרכבת המנה: מניחים על דף האורז 1/3 דף נורי, כ־6 עלי נענע ומעט מהירקות. מגלגלים כמו אגרול שפתוח מצדדיו, כאשר הירקות בולטים מעט (לא להיבהל מקרעים!), או שסוגרים את צד ימין ושמאל על המלית ומגלגלים לגליל סגור. מכינים כך את כל הדפים.

7. אם רוצים, חוצים את הגלילים לשניים. מגישים לצד הרוטב שנותר בקערת הירקות.

  • איך שומרים? עד 12 שעות, בכלי אטום במקרר.

רול דפי אורז במלית פרגית וירקות

המרכיבים 10 מנות

12 יחידות נייר אורז

לשרייה: כ־2 ליטרים מים בטמפרטורת החדר

למלית

400 גרם נתחי פרגית

2 כפות רוטב טריאקי

3 גזרים

3 מלפפונים

3 כפות שמן שומשום

1 כפית ג'ינג'ר מגורר, טרי או יבש

250 גרם שעועית ירוקה עדינה (קפואה שהופשרה), או אפונת שלג חלוטה קלות

1/4 כוס רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף חמאת בוטנים

עלים מ־2 ענפי כוסברה

אפשרות להגשה: מיונז וואסבי

1/4 כוס מיונז

1/2 כפית אבקת ווסבי או משחת וואסבי

ההכנה

1. חתוכים את הפרגית לנתחים דקים ומערבבים עם רוטב הטריאקי. מניחים בצד.

2. קולפים את הגזרים וחותכים לרצועות דקות. פורסים את המלפפונים לרצועות דקות ומניחים אותם בקערה שטוחה.

3. מחממים במחבת שתי כפות משמן השומשום. מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 4-3 דקות, עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת.

4. מוסיפים עוד כף שמן לאותה מחבת, מוסיפים את השעועית (או אפונת השלג) ומקפיצים כדקה. מוסיפים את רוטב הסויה והצ'ילי ואת חמאת הבוטנים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומעבירים הכל לקערת הירקות.

5. דפי האורז: יוצקים כ־2 ליטרים מים לקערה גדולה ופורשים מגבת נקייה על משטח העבודה. שורים דף אורז במים כ־20 שניות ומוציאים ברגע שהוא הופך גמיש ולח. מניחים על המגבת.

6. הרכבת המנה: מפזרים על הדף כ־6 עלי כוסברה ומעט מהירקות. מוסיפים כמה נתחי פרגית. סוגרים את צד ימין ושמאל של הדף על המלית ומגלגלים לגליל סגור. מכינים כך את כל הדפים.

7. ההגשה: חותכים כל גליל לשניים ומגישים לצד הרוטב שנותר בקערת הירקות, ואפשר להוסיף גם מיונז ווסאבי (מערבבים את המיונז עם אבקת הווסאבי).

  • איך שומרים? כ־12 שעות בכלי אטום במקרר.