סוכריות מתכון בסיס

המרכיבים כ־10 סוכריות

1 כוס (200 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

1/3 כוס סירופ תירס (מונע התגבשות ומעניק ברק)

1/4 כפית קרם טרטר (מונע התגבשות הסוכר)

1/4 – 1 כפית תמצית טעם

למריחה: מעט שמן קנולה

ההכנה

1. שמים בסיר את הסוכר, המים, סירופ התירס וקרם הטרטר ומחממים על להבה בינונית תוך ערבוב, עד תחילת רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה, ללא ערבוב, 20-15 דקות. אם ברשותכם מדחום, הניחו אותו בסיר עד שהוא מראה 150 מעלות, והסירו מהכיריים. אם אין - הכינו כוס עם מים קרים. אחרי 15 דקות בישול טפטפו לתוכה כמה טיפות מהנוזל שבסיר. אם הן מתקשות מיד - התמיסה מוכנה. אם לא – ממשיכים לבשל ומנסים שוב לאחר כ־2 דקות.

2. מסירים את הסיר מהכיריים ומניחים לצינון במשך 3-2 דקות.

3. בינתיים, מכינים את משטח העבודה: פורשים רדיד אלומיניום על משטח העבודה ומורחים אותו במעט שמן.

4. מוסיפים את תמצית הטעם לנוזל הסוכר ומערבבים קלות.

5. בעזרת מצקת, יוצקים מהסוכר המבושל על משטח העבודה בצורה לפי הטעם והחשק (וגם לפי מה שמצליחים. דרוש אימון כדי להצליח לייצר עיגולים מושלמים...). נועצים מיד את המקל או השיפוד ומסובבים, כדי שיצופה בנוזל מכל צדדיו.

6. מניחים לצינון במשך כ־10 דקות, להתייצבות מלאה. מנתקים בעדינות מהנייר, עוטפים כל סוכרייה בניילון נצמד או בנייר צלופן ומאחסנים עד שבוע במקום קריר ויבש (אך לא במקרר).

סוכריות דבש וקמומיל

המרכיבים

1/4 כוס מים רותחים + 1 תיון קמומיל או 1 כף פרחי קמומיל

1/2 כוס דבש

1 כוס סוכר

כ־45 פרחי קמומיל

ההכנה

1. מכינים תה מהמים הרותחים והקמומיל (אם משתמשים בפרחים, מסננים אותם בתום החליטה).

2. מעבירים את התה לסיר, מוסיפים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים בהתאם למתכון הבסיס (150 מעלות, או בדיקת נטיפים).

3. מצננים ומכינים משטח עבודה בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

4. מוסיפים את פרחי הקמומיל ומערבבים קלות.

5. יוצקים סוכריות על משטח העבודה ונועצים מקל. מצננים 10 דקות, עוטפים ושומרים בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

סוכריות אדומות עם פירות מיובשים

הצבע האדום מושג בעזרת מי בישול של סלק. אל תחששו – הסלק תורם לסוכרייה רק צבע נפלא, אבל לא טעם.

המרכיבים

1 סלק, קלוף וחתוך גס

1 כוס מים

4-3 טיפות מיץ לימון

1 כמות מרכיבים מהמתכון הבסיסי

פירות מיובשים לפי הטעם, קצוצים (ממש הכל מתאים. מי שאוהב חריף, יכול להיות נועז ולהוסף חתיכות קטנות של צ'ילי!)

חופן שבבי קוקוס

כ־1/4 כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. שמים את הסלק בסיר קטן, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 5 דקות, ומסירים מהכיריים. מוציאים את הסלק (אין בו צורך) ומזלפים למים את מיץ הלימון.

2. מכינים את נוזל הסוכריות בהתאם למתכון הבסיס, אלא ש־1/2 כוס מנוזל הסלק מחליפה את 1/2 כוס המים. מסירים מהכיריים מצננים ומכינים משטח עבודה בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

3. יוצקים סוכריות ונועצים מקל בהתאם להנחיות. מקשטים בפירות יבשים, קוקוס ופלפל שחור. מצננים 10 דקות, עוטפים ושומרים בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

  • אזהרה חשובה: הסוכר מגיע לטמפרטורה גבוהה מאוד. לכן כשמכינים סוכריות (בעיקר עם ילדים), יש לשמור על כללי בטיחות ולעבוד בזהירות.

את סירופ התירס, קרם הטרטר ותמציות הטעם (ומקלות ייעודיים, אם תרצו) תוכלו למצוא בכל חנות המתמחה במוצרי קונדיטוריה. תמציות טעם מבוססות בדרך כלל על שמן או על אלכוהול. אם משתמשים בתמציות המבוססות על שמן, תספיק במרבית המקרים פחות מכפית תמצית. באלו המבוססות על אלכוהול תהיה נחוצה כפית מלאה.

סוכריות מנטה־עדשים

המרכיבים

1 כמות מרכיבים מהמתכון הבסיסי

1/4 כפית תמצית בטעם מנטה

אפשרות: 3-2 טיפות צבע מאכל ירוק

1 חבילה סוכריות עדשים

ההכנה

1. מכינים סוכריות לפי מתכון הבסיס, סעיפים 3-1.

2. מוסיפים לנוזל שהצטנן קצת את תמצית המנטה, ואם רוצים מוסיפים מעט צבע מאכל ירוק. מערבבים קלות.

3. יוצקים סוכריות ונועצים מקל בהתאם להנחיות. מפזרים סוכריות עדשים על כל סוכרייה ומניחים לצינון במשך 10 דקות. עוטפים ושומרים בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

סוכריות חמאת בוטנים ושוקולד

המרכיבים

1 כמות מרכיבים מהמתכון הבסיסי

1-1/4 כפית תמצית בטעם חמאה (ראו הערה לגבי כמות התמצית בטיפים שבתחילת הכתבה)

כ־4 קוביות שוקולד מריר, חתוכות לחתיכות קטנות

כ־10 יחידות בוטנים קלויים, קצוצים גס

מעט מלח ים, מומלץ להשתמש במלח אטלנטי

ההכנה

1. מכינים סוכריות לפי המתכון הבסיסי, סעיפים 3-1.

2. מוסיפים לנוזל שהצטנן קלות את תמצית החמאה.

3. יוצקים סוכריות ונועצים מקל בהתאם להנחיות. מפזרים

על הסוכריות את שבבי השוקולד, הבוטנים והמלח. מצננים

כ־20 דקות (כדי שהשוקולד יתקרר). עוטפים ושומרים

בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

סוכריות אדומות עם פירות מיובשים

המרכיבים

1 כמות מרכיבים מהמתכון הבסיסי

1 כפית תמצית בטעם לימון או תפוז

מקלות קליפה (מגוררים או זסטים) מלימון, או תפוז, או אשכולית אדומה או ליים – או תערובת שלהם, ופירות מיובשים לפי הטעם

ההכנה

1. מכינים סוכריות לפי המתכון הבסיסי, סעיפים 3-1.

2. לאחר הצינון, מוסיפים את תמצית הטעם ואת מקלוני הקליפות ומערבבים.

3. יוצקים סוכריות ונועצים מקל בהתאם להנחיות במתכון הבסיס. מניחים לצינון במשך 10 דקות. עוטפים ושומרים בהתאם

להנחיות במתכון הבסיס.

סוכריות הדרים והפתעות, סוכריות לימון

המרכיבים

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות סירופ תירס

1/4 כוס מים

1/2 1 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת או זסטים מ־1 לימון או תפוז, או אשכולית אדומה

ההכנה

1. שמים בסיר את הסוכר, סירופ התירס והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד ל־150 מעלות (בודקים בעזרת מדחום או בטפטוף, ראו במתכון הבסיס). מצננים ומכינים משטח עבודה בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

2. מוסיפים את מיץ הלימון והקליפות ומערבבים.

3. יוצקים סוכריות ונועצים מקל

בהתאם להנחיות. מניחים לצינון

במשך 10 דקות. עוטפים ושומרים

בהתאם להנחיות במתכון הבסיס.

סוכריות הלימון עדינות בטעמן והן 100% טבעיות. תגלו שטעם ההדרים נשאר גם אחרי שהסוכריה נגמרת, ומשאיר חשק לעוד.

  • המתכונים מתוך מוסף "מותק של שף" המצורף לגיליון "לאשה" השבוע. עוד במוסף: איך להכין עוגיות ומאפים בזול, קינוחים עם גרנולה, ומדריך להכנת שרלוט אגסים, שלב אחרי שלב.