אבטיח בקיץ, כמו סלמון מעושן, או כמו שמפניה: מתאים בכל שעה. בבוקר, בצהריים, בערב ובלילה. בבוקר הוא יכול להיות שייק, או סלט עם קוביות גבינה בולגרית ונענע. בערב הוא יכול להיות חלק ממרק גספאצ'ו אבטיח קר. בכל שעה, הוא יכול להיות ארטיק אבטיח. ותמיד הוא יכול להיות, פשוט, עצמו. קוביות או פלחים גדולים בקערה עם קרח. אין יותר מרענן מזה בעולם.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG צפו בתמונות מאחורי הקלעים של הפקת הגיליון החדש, וקבלו הצצה לגיליונות הבאים

איך אני מכינה ארטיק אבטיח לילדים?

אפשר להשתמש במכלים שמיועדים להכנת ארטיקים או בכוסות פלסטיק חד פעמיות פשוטות. צריך רק להשקיע בקניית מקלות עץ לארטיקים (תמצאו אותם בחנויות יצירה וגם בחלק מחנויות הכתיבה) אם אין, אפשר להשתמש בכפיות חד פעמיות או בכפיות מתכת.

אופן ההכנה:

ראשית, מכינים סירופ סוכר פשוט: מבשלים בסיר על להבה בינונית כמות זהה של מים וסוכר (1 כוס סוכר ל־1 כוס מים), עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ שקוף. מצננים לגמרי.

שמים 6 כוסות קוביות אבטיח במעבד המזון או בבלנדר. מוסיפים 1 כף מיץ לימון, ומועכים למחית חלקה. מוסיפים 6 כפיות סירופ למחית וטועמים. אם צריך עוד מתיקות, מוסיפים עוד קצת ומערבבים. מחלקים לכוסות או למכלים, מאחסנים במקפיא לשעה, כדי שהקרטיבים יתייצבו, מוסיפים את המקלות ומקפיאים 8 שעות לפחות (עדיף למשך יממה). שולפים מהכוסות ונהנים.

  • ואיך למבוגרים?

תוסיפו 1 כף וודקה לכל ארטיק. או קמפרי. אבל תזכרו שאלכוהול לא קופא, ולכן זאת הכמות המקסימלית שאפשר להוסיף. זה מספיק.

איך אני מכינה גספצ'ו אבטיח מהיר ומעולה?

8 מנות

שמים במעבד המזון 4 כוסות קוביות אבטיח, 3 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים. מוסיפים 2 שיני שום, קלופות וקצוצות, מלח ופלפל שחור, 1 כף חומץ יין או חומץ שרי וכמה קוביות קרח, לקירור מהיר. מעבדים למרק חלק. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מאחסנים במקרר עד שהתערובת קרה מאוד. מעבירים לצלחות או לכוסות, יוצקים מלמעלה קצת שמן זית ואפשר להוסיף גם עלי בזיליקום, או נענע. אוכלים מיד - כשזה עדיין קר.

ואם יש לכם עודף מחית אבטיח בבלנדר:

מקפיאים אותה במגש קוביות קרח קטנות ואז מוסיפים למשקאות, לימונדה למשל, קוביות קרח אדומות עם טעם מרוכז ומעולה. יפה וגם משמח.