קוקטיילים קיציים נהדרים לאירוח

מעט אלכוהול, הרבה פירות והמון קרח – ויש לכם משקאות מרעננים וטעימים שנראים נפלא וישמחו כל מסיבה או ערב קיץ ביתי עם חברים. כך תכינו מוחיטו, סנגריה ועוד משקאות משמחים

עמית דונסקוי

|

08.08.13 10:56

לשימוש לאשה בלבד לאשה שף קוקטיילים לאירוח קייצי
לשימוש לאשה בלבד לאשה שף קוקטיילים לאירוח קייצי (יין רוזה צונן בשזיפים ומי ורדים)
 

נקטר תפוח־פטל לימוני

ל־10 אנשים

פינוק לילדים, שגם הגדולים אוהבים.

המרכיבים

1 כוס סירופ סוכר (ראו מתכון במסגרת)

1/4 כפית תמצית וניל משובחת

2 תפוחי עץ, פרוסים

2 מקלות קינמון

מיץ מ־1 לימון

1.5 ליטרים מיץ תפוחים (סיידר), קר מאוד

1/2 כוס פטל טרי, או דובדבנים, או חמוציות מיובשות

קוביות קרח

ההכנה

1. יוצקים לסיר את סירופ הסוכר ומביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים, מוסיפים את תמצית הווניל, תפוחי העץ, מקלות הקינמון ומיץ הלימון ומערבבים. מניחים לצינון מלא.

2. יוצקים לכד את הסיידר, מוסיפים את "תבשיל" הסירופ הצונן עם התפוחים ומערבבים (אפשר להכין עד 5 שעות מראש).

3. ההגשה: מוסיפים הרבה קרח ואת הפטל ומגישים.

 

מוחיטו

מוחיטו, המשקה הקובני שמתסיס כל מסיבה, הוא המשקה החביב עליי: הוא משלב מתיקות וחמיצות, והוא נעים ומרענן. מעין "לימונדה לגדולים", שכיף לקבל איתה את פני האורחים.

המרכיבים (1/2 1 ליטרים, ל־10 אורחים)

1 כוס עלי נענע (עלים בלבד)

2 ליים או לימונים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כוסות רום (בקארדי או מחברה איכותית אחרת)

1/2 כוס סירופ סוכר

1/4 כוס מיץ לימון טרי

כ־3 כוסות משקה לימון תוסס (כמו ספרייט), או סודה, צוננים

להגשה: עלי נענע, פרוסות לימון, קרח

ההכנה

1. כותשים היטב את הלימון והנענע, רצוי בעלי ובמכתש או בעזרת פטיש שניצלים על קרש חיתוך. מעבירים לכד גדול. מוסיפים את סירופ הסוכר, הרום ומשקה הלימון (או הסודה) ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את עלי הנענע, פרוסות הלימון וקוביות הקרח ומגישים מיד.

 

סנגריה

חגיגה ספרדית ים־תיכונית, מתובלת ויפהפייה, שמתאימה גם לליווי ארוחה קיצית.

המרכיבים (ל־10 אורחים)

1 בקבוק יין אדום יבש

2 כוסות מיץ תפוזים

1 כוס סירופ סוכר

1/2 כוס ברנדי

1 כף מיץ לימון טרי

2 מקלות קינמון

1 תפוח (או פרי אחר), חתוך לקוביות

1 אגס, חתוך לקוביות

1 תפוז, מקולף וחתוך לקוביות

ההכנה

1. יוצקים לקערה או לכד גדול את היין, מיץ התפוזים, סירופ הסוכר, הברנדי ומיץ הלימון ומערבבים (אפשר להכין כמה שעות מראש).

2. מוסיפים את מקלות הקינמון ואת הפירות החתוכים, מערבבים היטב ומגישים בכוסות עם קרח.

 

יין רוזה צונן עם שזיפים ומי ורדים

משקה שטעמתי בדרום צרפת והתאהבתי בו מיד. הצבע המופלא שלו כמעט מהפנט והטעם גם. לדעתי, זה משקה שהולם נסיכות.

המרכיבים (ל־8 אורחים)

4 שזיפים פרוסים

2 כפות סוכר

3 כפות מיץ לימון טרי

1 בקבוק יין רוזה, קר

1 כוס סירופ סוכר (ראו עמוד 122)

1 כוס משקה לימון תוסס (כמו ספרייט)

כמה טיפות של מי ורדים (לפי הטעם)

להגשה: קוביות קרח

לעיטור: עלי ורדים

המרכיבים

1. מניחים את פרוסות השזיפים בצלחת. מפזרים עליהן את הסוכר ויוצקים את מיץ הלימון. מניחים לשעה בטמפרטורת החדר.

2. יוצקים לכד או לכלי הגשה גדול את היין, הסירופ, משקה הלימון ומי הוורדים ומערבבים היטב. מוסיפים את השזיפים עם נוזלי השרייה ומערבבים.

3. מוספים קוביות קרח, מפזרים עלי ורדים ומגישים מיד.

 

צילום: בועז לביא
לשימוש לאשה בלבד לאשה שף קוקטיילים לאירוח קייצי (צילום: בועז לביא)

 

וודקה מנגו-אפרסק

כתום של שמש, של פריחה מדהימה, במשקה צונן ומגניב למסיבת אחר צהריים, שנראה כמו משקה תמים, אבל כיף לעוף איתו.

המרכיבים (ל־10 אורחים)

2 מנגו בשלים, קלופים

2 אפרסקים צהובים, קלופים

1 ליטר נקטר מנגו

1/2 כוס סירופ סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כוס וודקה קרה

להגשה: קוביות קרח

ההכנה

1. שמים בקערת מעבד המזון את המנגו והאפרסקים וטוחנים למחית חלקה.

2. יוצקים לכד את הנקטר, מוסיפים את מחית הפירות, את סירופ הסוכר ואת קליפת הלימון ומערבבים היטב. יוצקים את הוודקה הקרה, מוסיפים הרבה קרח ומגישים מיד.  

 

  • צולם ב"פלינה – חנות, אמנות וספרות", מושב גני יוחנן; כלים: "לה קאזה", ויצמן 4, רחובות 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד