ויניגרט רימונים

1 כוס

  • קלוריות לכל הכמות: 400.
  • קלוריות במקור: 750.

מה השתנה? הורדנו את כמות השמן והדבש.

המרכיבים

3 כפות תרכיז רימונים טבעי

1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כף דבש

1 כפית חרדל, חלק או גרגרים

2 כפות שמן קנולה

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה

שמים את כל המרכיבים בצנצנת סגורה, מערבבים היטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה. מתאים במיוחד לסלט המשלב ירקות ופירות (רצוי גם גרגרי רימון).

אפשר לשמור עד יום במקרר.

רוטב איטלקי לסלט

1/4 כוס

  • קלוריות לכל הכמות: 50.
  • קלוריות במקור: 150.

מה השתנה? ויתרנו על השמן.

המרכיבים

2 שיני שום, קלופות וכתושות

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

2 כפיות חרדל דיז'ון חלק

1 כף סילאן

ההכנה

שמים את כל המרכיבים בצנצנת סגורה, מערבבים היטב ויוצקים על הסלט לפני ההגשה. מתאים לכל סוגי הסלטים – עלים, חסה או ירקות.

אפשר לשמור עד יומיים במקרר.

רוטב בולונז

5 מנות

  • קלוריות למנה (לא כולל פסטה): 230.
  • קלוריות במקור: כ־380.

מה השתנה? בחרנו בשר רזה יותר (עוף במקום בקר) והוספנו פחות שמן.

המרכיבים

2 כפות שמן קנולה או שמן סויה

2 בצלים, קלופים וקצוצים

1 פלפל צהוב, קצוץ לקוביות

1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות

1/2 סלסילת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות

500 גרם בשר עוף טחון) תערובת עוף והודו)

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 קופסה (200 גרם) רסק עגבניות

תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם: רוזמרין, תימין, אורגנו, זעתר, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

ההכנה

1. מחממים בסיר גדול ושטוח כף מהשמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם מתרככים. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ־2 דקות. מעבירים את הירקות לכלי אחר.

2. מחממים בסיר את כף השמן הנותרת. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב ופירור הבשר במזלג, עד שכולו הופך ורוד בהיר. מחזירים לסיר את הירקות ומוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת התבלינים. מוסיפים בערך כוס מים כך שיווצר רוטב סמיך. מביאים לרתיחה, מערבבים היטב, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 50-40 דקות. מערבבים מדי פעם ומוסיפים מים לפי הצורך. כ־10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה.

3. מגישים חם על מנת פסטה (מומלץ מקמח מלא). אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.