המרכיבים

25 עוגיות

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

קליפה מגוררת מלימון אחד גדול

2 כפות מיץ לימון

1 חלמון מביצה גדולה

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן

לקישוט: 1/4 כוס (25 גרם) צנוברים גדולים

ההכנה

1. שמים את החמאה, אבקת הסוכר, קליפת הלימון ומיץ הלימון במעבד מזון בעל להב סכין או במיקסר עם וו גיטרה.מעבדים עד שנוצר קרם אחיד.

2. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד שהוא נטמע בקרם. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד וחלק. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כ- 20 דקות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-2 ס"מ ומניחים בתבנית. מפזרים כמה צנוברים על כל כדור בצק ולוחצים קלות כדי לשטח לצורת עוגייה כשמהדקים את הצנוברים פנימה

5. אופים במרכז התנור 12-10 דקות, עד שהשוליים של העוגיות מזהיבים והבסיס משחים.

מוציאים מהתנור, מצננים כשעה ומגישים.

  • סגנון: עמית פרבר