טארט טאטן אגסים

חומרים:

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

1 חבילה בצק פילאס תורכי של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

½ 1 כוסות סוכר

50 גרם חמאת תנובה

1 כפית קינמון

½ כפית תמצית וניל

12 אגסים בינוניים, מקולפים וחצויים ללא חרצנים

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר כבד את הסוכר והחמאה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת קרמל. מניחים את חצאי האגסים בקרמל ומערבבים עד לכיסוי מלא.

2. מניחים בתבנית את האגסים צמודים זה לזה כשגבם מונח על גבי התבנית.

3. פורשים את הבצק על משטח עבודה וקורצים עיגול בעזרת קורצן, מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מניחים את הבצק מעל האגסים, מקפלים את שולי הבצק לצידי התבנית ומהדקים היטב.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170°C כ-25 דקות עד להזהבת הבצק.

5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. הופכים על צלחת הגשה כשהאגסים כלפי מעלה והבצק מונח על הצלחת.

שבלולי בצק פריך בקרם בטטות

כ-30 יחידות

חומרים:

1 חבילה בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן

2 בטטות גדולות, מבושלות

50 גרם חמאת תנובה

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

½ כוס גבינת גלעד קשקבל, מגוררת

½ כוס גבינת פטה כבשים 16% של תנובה, מגוררת

הוראות הכנה:

1. מועכים את הבטטות החמות בקערה ומניחים לצינון.

2. ממיסים במחבת חמה את החמאה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבצל והגבינות לקערת הבטטות ומערבבים.

3. על משטח עבודה פורשים את הבצק ומורחים בנדיבות את המלית, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.

4. מניחים את השבלולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170°C כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

  • המתכונים באדיבות מעדנות