דג סלמון על מצע עדשים ירוקות

6 מנות

חומרים:

1 ק"ג דג סלמון, חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

4 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

למצע העדשים:

1 שקית עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות סנפרוסט (800 גרם)

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום, כתושות

1 חציל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. הכנת העדשים: מחממים מחבת, מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את החציל והפלפל ומטגנים כ-10 דקות.

2. מוסיפים את העדשים, המלח והפלפל ומבשלים כ-15 דקות נוספות.

3. הכנת הדג: מניחים את קוביות הדג בתבנית, בוזקים שמן ומפזרים את השום, המלח, הפלפל, ומיץ הלימון ואופים בתנור שחומם מראש

ל -180 מעלות למשך 20 דקות.

להגשת המנה:

מניחים את תערובת העדשים על צלחת ומעליה את הדג.

לגיוון:

ניתן להגיש את תערובת העדשים כסלט חם עם יוגורט.

קנלוני ברוקולי וגבינות

10-8 מנות

חומרים:

למלית:

1 שקית תפרחות ברוקולי מוקפאות סנפרוסט (800 גרם)

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

1 שן שום, קצוצה

1/2כוס גבינת גלעד קשקבל תנובה, מגוררת

2/1 כוס גבינת פטה כבשים תנובה, מגוררת

2 כפות גבינה לבנה תנובה

מלח, פלפל שחור גרוס

25יחידות קנלוני

שמן לטיגון

לרוטב:

1 מיכל שמנת לבישול תנובה

1/2 גביע שמנת חמוצה תנובה

2 חלמונים

מלח, פלפל שחור גרוס

1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת של תנובה

לעיטור:

עלי בזיליקום (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הברוקולי במסננת תחת מי ברז, מסננים וקוצצים דק.

2. מחממים מחבת, מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה, מערבבים, מעבירים לקערה ומניחים לצינון.

3. מוסיפים את הגבינות, הברוקולי, המלח והפלפל לקערה ומערבבים.

4. ממלאים את הקנלוני ומניחים בתבנית בצמידות אחד לשני.

5. טורפים היטב את מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל ומפזרים את הגבינה הצהובה. (ניתן להוסיף חצי מכמות הגבינה הצהובה למלית).

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 25 דקות עד להזהבה.

  • לפני ההגשה מפזרים מעל את עלי הבזיליקום.

* המתכונים באדיבות סנפרוסט