פיצֶטות - פיצות קטנטנות - שבהן מתיקות המשמשים פוגשת את מליחות הרוקפור, חריפות הבצל ועדינות התימין. התוצאה היא מאפה קטן וערמומי. הבצק קל להכנה, ללא התפחה. חשוב לרדד את הבצק דק ככל שניתן.

>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק

פיצות קטנטנות עם משמשים ורוקפור

כ־15 יחידות

המרכיבים לבצק

25 גרם שמרים טריים (גרגרים או קובייה)

1/5 1 כוסות (290 מ"ל) מים פושרים, עד 30 מעלות

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח ללחם או קמח לבן

1 כף שטוחה מלח

1/2 1 כפיות סוכר

2 כפות שמן זית

לציפוי/לטופינג

שמן זית

1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לטבעות או רצועות דקיקות

8-7 משמשים עסיסיים, פרוסים דק

90 גרם גבינה כחולה מסוג רוקפור או דנאבלו, מפוררת

3-2 כפות עלי תימין

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. שמים את השמרים והמים בקערה וטורפים או מערבבים עד שהשמרים נמסים.

3. שמים בקערה גדולה ורחבה, או בקערת המערבל עם וו הלישה, את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים. מעבירים את תמיסת השמרים למרכז הקערה ומניחים ל־10 דקות.

4. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. לשים כ־5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

5. פורשים נייר אפייה או מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק לעלה לעובי 1/3 ס"מ או פחות. קורצים בבצק עיגולים בקוטר כ־9 ס"מ ומעבירים לתבניות (ואפשר גם לוותר על הרידוד, לחלק את הבצק לחתיכות ולעצב ידנית לעיגולים שטוחים ודקים מאוד).

6. מברישים את צידם העליון של עיגולי הבצק בשמן זית, מפזרים עליהם את רצועות הבצל, פירורי הגבינה, פרוסות המשמשים ועלי התימין. מזלפים מעט שמן זית בזרזיף דק.

7. אופים כל תבנית בנפרד, במרכז התנור, כ־5 דקות, מזלפים עוד מעט שמן זית, ואופים כ־4 דקות נוספות, עד שהפיצטות מזהיבות היטב ותחתיתן משחימה. מוציאים, מצננים כ־5 דקות ומגישים.

איך שומרים? אפשר לעטוף את הפיצטות בנייר כסף ובניילון, ולאחסן במקרר או במקפיא, ולחמם לפני ההגשה.

כתבה | יעל גרטי

סטיילינג | עמית פרבר

  • עוד מתכונים מעולים למנות ראשונות, עיקריות וקינוחים - והכל עם משמשים - במגזין "שף" שיצורף לגיליון הבא של "לאשה".