אלפים הגיעו להיכל הספורט לצפות בתחרויות, רבים אחרים נותרו בחוץ. המלכות נהנו מתשומת הלב ואז המשיכו הלאה להגשים את עצמן.

בפנתיאון של מלכות היופי, שנות השמונים עומדות בסימן הצדעה לצה"ל. אילנה שושן, דבי הס, ספיר קופמן, הילה קלמן וניקול הלפרין היו חיילות כשהונח על ראשן כתר היופי, ושלוש נוספות: שמעונה הולנדר, ימית נוי ושירלי בן מרדכי, היו תיכוניסטיות והתגייסו בסיום התיכון. בצה"ל עושות הנשים היסטוריה: לראשונה בתולדות הצבא מוענקת לאישה דרגת תת אלוף - קצינת ח"ן ראשית, אמירה דותן,

לימים חברת כנסת. התחרויות בשנות השמונים נערכו בהיכל הספורט (כיום היכל נוקיה) מול עשרת אלפים איש. עוד אלפים נותרו בחוץ וגם קומץ פמיניסטיות, שמחו נגד תחרות היופי אותה כינו "שוק הבשר", וניסו להשמיע קול שלא באמת הורגש.

אילנה שושן: עדיין מסקרנת.

אילנה שושן, שפותחת את עשור שנות השמונים, נותרה במשך השנים בתודעה הציבורית וממשיכה לעורר עניין גם היום. אולי מפני שזה סיפור סינדרלה קלאסי: בת למשפחה ענייה וברוכת ילדים מכפר סבא שהתחנכה בפנימייה, עברה כברת דרך מהרפת של בית הספר החקלאי בן־שמן לקריירת דוגמנות בינלאומית ומשם להוליווד. אילנה למדה בסטודיו למשחק של לי שטרסברג בניו יורק ושיחקה בכמה סרטים, אבל אחרי נישואיה למפיק ההוליוודי משה דיאמנט ולידת שני ילדיה (בן 18 ובת 16), בחרה בקריירה של מפיקה ומלהקת. בשנים האחרונות היא מתנדבת ופעילה למען העצמת נשים בישראל.

דנה וקסלר: הולכת בתלם.

דנה וקסלר, התיכוניסטית מגבעתיים שקטפה את תואר היופי ב־ 81 ', נישאה לאיש העסקים איציק ספקטור וילדה ארבעה ילדים. היום היא אומרת: "תחרות מלכת היופי הייתה אז הדרך המהירה היחידה לפרוץ כדוגמנית. לא הייתה שום תחרות אחרת והיא הייתה יוקרתית מאוד. לבנות הצעירות של היום יש נישה נוספת, סוכנויות הדוגמנות שקמו. אני נהניתי מאוד מהתחרות, וגילי הצעיר לא הפריע לי, כי כבר אז הייתי בן אדם חזק ושמרן שהולך בתלם. לולא התחרות לא הייתי דוגמנית. מיד אחרי התחרות זרמו אליי הצעות דוגמנות ונהניתי. התגייסתי לצה"ל, ובמקביל לדוגמנות סיימתי תואר ראשון באוניברסיטה.

נשארתי אותו בן אדם, שבסדרי העדיפות שלו קודם כול משפחה וילדים. במבט לאחור החוויה הייתה הנאה צרופה ועד היום זוכרים אותי בזכות התואר המכובד הזה". באותה שנה נבחרה למלכת החן ליאורה אקוקה, כיום גולדברג (פיינליסטית בתוכנית "הישרדות"). היא נפסלה לתחרות העולמית כיוון שנחשבה מבוגרת מדי.

דבי הס: אני פמיניסטית.

דבי הס, מלכת היופי ב־ 1982 , הפנתה עד מהרה עורף לעולם הזוהר, שקעה בלימודי פסיכולוגיה, סיימה תואר שני ועובדת שנים ארוכות עם מתבגרים. בעבר הודתה: "נמשכתי לכוח ולקסם של הפרסום. הזכייה פתחה בפני את העולם הגדול אבל בה בעת סגרה בפניי את העולם הקטן שלי ונורא חבל לי עליו". כחלוף השנים אמרה: "אני מגדירה את עצמי פמיניסטית. שנים העסקתי את עצמי בשאלה אם יש סתירה בין זה לבין תחרויות יופי והגעתי למסקנה שפמיניזם זה החופש להתנסות ולממש כמה שיותר פוטנציאל".

שמעונה הולנדר: מעצבת פנים.

שמעונה הולנדר, המלכה של 1983 , הגיעה ברכב בו זכתה לבית הספר בכיתה י"ב. היא התחתנה עם איש העסקים אלי פלדי, ילדה שני ילדים, סיימה תואר ראשון כללי בבר אילן, ולאחר מכן בחרה לעסוק בעיצוב פנים. הולנדר פעילה כיום במסגרת "מעגל נשים" למען נזקקים.

ספיר קופמן: הכי מרילין מונרו.

ספיר קופמן: הכי מרילין מונרו.

ספיר קופמן, הפתח תקוואית שקטפה את התואר ב־ 84 ', הגיעה לתחרות בעקבות המלצה של שכנה אצלה עשתה בייביסיטר. היא הפכה לדוגמנית מצליחה אף שלא היה לה מראה גרום מדי וכונתה לא אחת "דובשנית". היא הפכה למרילין מונרו בפרסומת המפורסמת של חברת "גוטקס", איתה עבדה מספר שנים. במשך שנתיים התגוררה בניו יורק והתפרסמה שם בקמפיין למעצב העל אוסקר דה לה רנטה.

עם שובה לארץ הנחתה תוכנית טלוויזיה יומית בצהריים ונבאו לה קריירה טלוויזיונית, אבל זה לא קרה. היא נישאה ליואב פפושדו והחליטה לפרוש בשיא, ילדה שלושה ילדים ומצאה באימהות את ייעודה. כיום, בת 44 , היא נראית נפלא ואומרת: "התחרות והדוגמנות הטמיעו בי משמעת גופנית".

הילה קלמן: עובדת עם אוטיסטים.

בשנת 85 ' קטפה את התואר הילה קלמן, שמיצתה מהר את עולם הזוהר. היא נישאה לשי האוזמן, בעלי חברת "כרטא", למדה קוסמטיקה ובחרה לעבוד עם ילדים אוטיסטים. ההצלחה הגדולה של אותה שנה ואולי של העשור כולו נפלה בחיקה של נורית מזרחי, נערת היופי עשרה מרמת השרון, שקטפה את התואר "מיס אסיה". היא עברה להתגורר בפריז ועשתה שם חיל כדוגמנית.

נילי דרוקר: אשת העולם.

נילי דרוקר, התיכוניסטית מבאר שבע, זכתה בתואר בשנת 86 ', נישאה כעבור זמן קצר לאיש האופנה הבינלאומי מוריס ששון ועברה להתגורר איתו בניו יורק ובהונג קונג. לפני שנים מספר חזרה להתגורר בישראל.

ימית נוי: חזקה בשחייה.

ימית נוי, הזוכה של 87 ', הייתה שחיינית מצטיינת והשתתפה באליפות ישראל לנוער בשחייה. היא דגמנה בישראל וביפן לפני שחזרה ללמוד, והיא בעלת תואר ראשון באימון גופני. בשנים האחרונות, נשואה ואם לילדים, היא עוסקת בשחייה טיפולית לילדים. "חיי היו נראים אחרת ללא התחרות", הודתה, "אבל אני שמחה שהם התגלגלו כך". דפנה בן יצחק, נערת היופי עשרה 87 ', חזרה לתודעה לפני כעשור, בזכות השתתפותה בקמפיין המפורסם לבזק בינלאומי.

שירלי בן-מרדכי: עכשיו מנכ"לית.

שירלי בן מרדכי, מלכת היופי של 88 ', לא זכתה בתחרות מיס יוניברס אבל נשלחה לתחרות נוספת ברוסיה וזכתה שם בבכורה. הפרס היה מכונית רוסית, שלא היה אפשר להביא לארץ... לימור מגן, סגניתה, נבחרה באותה שנה לסגנית שלישית בתחרות מיס אירופה ונסיכת היופי באותה שנה, רוויטל מור, לסגנית שלישית למיס אסיה. בן מרדכי סיימה תואר שני במינהל עסקים, נישאה, ילדה שני בנים וכיום היא מנכ"לית חברת הפרסום "הדייה". על תחרות מלכת היופי היא אומרת היום: "אני זוכרת לטובה את התקופה. פגשתי מועמדות מדהימות, היו לי מפגשים שלא היו מתרחשים לולא התחרות, נחשפתי לעולם חדש שלא הייתי מכירה אלמלא תואר היופי וצברתי חוויות רבות. אחרי שמיציתי את הדוגמנות בחו"ל, חזרתי לארץ ועשיתי תפנית לטובת החיים האמיתיים. אני מאושרת מאוד מהעשייה הנוכחית שלי".

שירלי בן-מרדכי, מלכת היופי 1988
שירלי בן-מרדכי, מלכת היופי 1988

ניקול הלפרין: תחושה נוסטלגית.

ניקול הלפרין, המלכה האחרונה של שנות השמונים, הייתה שחקנית כדורעף מצטיינת בנבחרת הנשים של ישראל. כשנה אחרי הבחירה נישאה לרוני מאנה, ילדה שני ילדים ונישואיהם הסתיימו באקורדים צורמים. היום היא נשואה בשנית ואם לארבעה. הלפרין למדה קוסמטיקה ומנהלת מכון משלה בתל־אביב. היא מספרת בראיון עדכני: "לפני שבוע חגגתי יום הולדת ארבעים. הילדים קישטו את הבית בתמונות שלי כמלכת יופי ומתקופת הדוגמנות וזה טלטל אותי חזרה לאותם ימים. הייתי אז חיילת וספורטאית מצטיינת, שהתאמנה ארבע שעות כל יום, רחוקה מעולם היופי. אלמלא התחרות אני מעריכה שהייתי עובדת היום עם ילדים בתחום הספורט. את ליל הבחירה לא אשכח לעולם. עברתי כמה שלבים ועדיין הייתי בטוחה שלא אזכה. הייתי עייפה מאוד, כי לא הצלחתי להירדם כמה ימים ואמרתי לעצמי שמחר אוכל סוף סוף לישון ותחרות מלכת היופי תישאר אפיזודה חולפת. לפני שקלטתי מה קורה הונח על ראשי הכתר, מכונית הפרס הוכנסה פנימה וזה היה הלם מוחלט. מיד לקחו אותי לסטודיו של ששון משה לצילומי שער לעיתון, אבל העייפות הכריעה אותי ונרדמתי אצלו על השטיח. כשהתעוררתי, התברר שהפנים שלי מחורצים בפסים של השטיח ונאלצנו להמתין שעות עד שהסימנים ירדו. אני נזכרת בתחרות ובתקופת הדוגמנות בחיי בנוסטלגיה גדולה. התחרות שינתה את חיי וחשפה אותי לעולם חדש של יופי ואסתטיקה, שהפך אצלי למקצוע ולדרך חיים שעושה טוב גם לאחרות, וזה הכיף שלי".

ניקול הלפרין, מלכת היופי 1989
ניקול הלפרין, מלכת היופי 1989