המרכיבים

6 מנות/ 470 קלוריות למנה שהיא ארוחה

  • ‭1/2‬ כוס ליקר רימונים
  • מיץ מ‭1-‬ לימון
  • מיץ מ‭1-‬ תפוז
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות רכז רימונים טבעי ללא סוכר
  • 6 יחידות סטייק סלמון (במשקל 200 גרם כ"א)
  • 12 תפוחי אדמה
  • מלח גס, פלפל שחור טחון גס
  • ‭1/2‬ צרור עשבי תיבול לפי הטעם, קצוצים גס
  • 2 כפות שמן
  • 3 בצלים, קלופים ופרוסים
  • גרגרי רימון, לקישוט

ההכנה

‭.1‬ המשרה: מערבבים בקערה את ליקר הרימונים, מיץ הלימון, מיץ התפוז, הדבש ורכז הרימונים. מניחים את נתחי הדג בקערה שטוחה ויוצקים עליהם את המשרה. מאחסנים במקרר לשעתיים.

‭.2‬ מוציאים את נתחי הסלמון מהמשרה ומנגבים אותם במגבת נייר (שומרים את נוזלי המשרה).

3. ‬שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר, מכסים במים ומבשלים כ‭20-‬ דקות עד שהם רכים אך לא מאוד. קולפים ופורסים לפרוסות עבות. משמנים קלות תבנית בעלת דפנות גבוהות. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית וזורים את המלח, הפלפל ועשבי התיבול.

‭.4‬ מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

5. מחממים כף מהשמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מפזרים על תפוחי האדמה. מחממים במחבת כבדה את כף השמן הנותרת וצורבים את פרוסות הסלמון 2 דקות מכל צד. מניחים את הסלמון מעל תפוחי האדמה והבצלים שבתבנית. יוצקים למחבת את נוזלי המשרה שנותרו, מבשלים כמה דקות תוך ערבוב ויוצקים על הסלמון כך שיכסה את כל המרכיבים. אופים ‭20-15‬ דקות.

‭.6‬ מעבירים לצלחות, זורים גרגרי רימון לקישוט ומגישים מיד, חם. רצוי עם סלט ירוק בצד.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה