ירקות כתומים שומרים על תפקוד תקין של המערכת החיסונית וחיוניים לראייה.הבטא-קרוטן, שמגיע מהצבע הכתום, לא נהרס בזמן הבישול.

החומרים

לירקות הכתומים:
  • 500 גרם דלעת, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 3-2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים
  • 1 כף סוכר חום בהיר דמררה
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון

לאורז:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים אדומים, חצויים ופרוסים
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי
  • 1/2 1 כוסות גרגירי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים, מופשרים)
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף ראס אל־חנות (תערובת תבלינים)
  • 3 כוסות מרק צח, או מים
  • 100 גרם צנוברים, קלויים

ההכנה

1. להכנת הירקות הכתומים: מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחידה ואופים 40-50 דקות, עד שהירקות מתרככים ועדיין שומרים על צורתם.

2. במקביל מכינים את האורז: מחממים בסיר כבד את שמן הזית ומטגנים את הבצל 6 דקות. מוסיפים את האורז, החומוס והתבלינים ומטגנים דקה. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מכבים ומשהים מכוסה 15 דקות. מערבבים את תכולת הסיר.

3. להגשה: מעבירים את האורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הירקות הכתומים ואת הצנוברים ומגישים.

  • מתוך הספר "טעים ובריא", מאת בני סיידא, בהוצאת "מודן"