המרכיבים (כ־14 יחידות, 50 קלוריות ליחידה)

  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 3%
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כוס + 2 כפות (85 גרם) קמח תופח
  • מעט מלח

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו (אפשר להשתמש גם בתבנית שקעים).

‭.2‬ שמים בקערה את הביצים, תמצית הווניל והגבינה, ומערבבים במטרפה לבלילה אחידה. מוסיפים את הסוכר, הקמח התופח והמלח ומערבבים בעדינות, רק עד להטמעתם בתערובת.

‭.3‬ בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת. אופים ‭20-15‬ דקות, עד להשחמה.

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב