אם צריך לבחור את החג שבו הכי קל להשמין, הייתי בוחרת בפסח - חג ארוך שמלווה בתחושה של "אין מה לאכול‭."‬ ומה שיש - המצות וכל מה שעשוי מהן - עתיר קלוריות. השמן שנשפך בחג הזה בלי חשבון עוד מוסיף שמן למדורה.

עוד בערוץ דיאטה

>> 13 דרכים קלות לעבור את פסח

>> איך שומרים על הדיאטה בפסח

>> דיאטה צמחונית גם בפסח

עם קצת מחשבה אפשר להפחית את המחיר הקלורי של מאכלי החג, והנה כמה טיפים שיעזרו לכם בכך, וגם מתכון לדוגמה. הכפילו את זה במספר המנות בארוחה, מספר הארוחות ביום, במשך שמונה ימים ותקבלו חיסכון של אלפי קלוריות (תזכורת: ‭8,100‬ קלוריות הופכות לקילוגרם של שומן בגוף!)

1. הקלו במצה

למזלנו, אנחנו חיים במעצמת דיאטה וכבר לפני כמה שנים התגייסה "המצה הקלה" לעזרתנו ומציעה את עצמה בחצי מחיר קלורי: 80 קלוריות במקום ‭.160‬ כל מתכון שאתם מכינים ומכיל מצות, יקבל בשמחה ובלי בעיה את המצות הקלות. פשוט החליפו אחת באחת. מי שרוצה להקל גם על מערכת העיכול ולשפר את אפקט השובע, יכול לבחור במצות קלות עשירות בסיבים.

‭.2‬ הכינו קמח קל

גם קמח מצה הוא כמובן צפוף קלורית. במקום לקנות קמח מצות רב קלוריות, שימו כמה מצות קלות במעבד מזון ועבדו אותן לקמח מצה דל קלוריות. את הקמח שמרו בכלי אטום במקום יבש, והוא יישמר כמו קמח מצות רגיל.

‭.3‬ העבירו מהמחבת לתנור

זו חידה שעדיין לא הצלחתי לפצח: למה בפסח מטגנים כל דבר? המצות היבשות סופגות המון שמן ולכן הטיגון מוסיף לכל מאכל מאות קלוריות, שומן וכובד. אפייה בתנור תאפשר לכם להוציא מנה מוזהבת, טעימה, קראנצ'ית והרבה יותר בריאה.

פשטידת מצות וירקות

המרכיבים

  • 5 מצות קלות, רצוי עתירות בסיבים
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות קמח מצה ממצות קלות
  • 1 כף שמן
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 2 כוסות תערובת ירקות חתוכים קטן או מגוררים גס, לפי הטעם (גזר, כרובית, פלפל, ברוקולי, קישוא)
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה ‭5%
  • 50 גרם גבינה צהובה ‭5%‬ מגוררת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לאפייה: תבנית ‭30 X 20‬ ס"מ, מרופדת בנייר אפייה

ההכנה

‭.1‬ מרטיבים את המצות במעט מים. שוברים אותן לחתיכות קטנות.

2.‬ יוצקים את החלב לקערה גדולה, מחממים כחצי דקה במיקרוגל, כדי שיהיה פושר. מוסיפים את שברי המצות ואת קמח המצה ומניחים בצד.

3.‬ מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד הזהבה. מוסיפים לסיר את הירק הקשה ביותר (בהתאם להצעה שלנו: גזר) ומקפיצים ‭3-2‬ דקות, מוסיפים את הירק הבא בדרגת הקושי (כרובית),‬ ומקפיצים עוד ‭3-2‬ דקות, מוסיפים כך ומקפיצים בהדרגה את כל שאר הירקות, מהקשה לרך ביותר (בהתאם להצעה שלנו: פלפל, ברוקולי, קישוא). מעבירים את הירקות לקערת המצות.

4.‬ מוסיפים לקערה את הגבינות, הביצים, הפטרוזילה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

5. יוצקים את העיסה לתבנית, משטחים לגובה אחיד ואופים 40-30 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם.

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ומטפלת NLP להרזיה ולאורח חיים בריא