חטיפי הגבינה הללו הם פיתרון למעולה לנשנוש או לאירוח בריא יותר. הם מכילים גבינות רזות, קמח מלא ושמן זית, והמחיר הוא 40 קלוריות ליחידה. (מנה מומלצת 3 יחידות- כ-120 קלוריות).

עוד מאפים דיאטטיים:

>> מאפה פילו במלית גבינות ודובדבנים

>> מאפה פילו דיאטטי במילוי גבינות ובזיליקום

החומרים (30 יחידות)

  • 1 חבילה ( 250 גרם) גבינה כחושה ("כנען", "טוב טעם" וכדומה)
  • 2 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח מלא
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח רגיל
  • אפשרות: מעט אבקת שום

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • תערובת גרעיני ג'עלה (להשיג בחנויות תבלינים)/ זעתר או שומשום

ההכנה

1. מחממים את התנור ל-195 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את הגבינות והביצה. מוסיפים את שמן זית, המלח ואבקת השום עד שהם נטמעים בתערובת. מוסיפים את הקמח המלא והלבן ומערבבים עד ליצירת בצק אחיד ומעט דביק.

3. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים בתבנית. משטחים מעט באמצעות לחיצה קלה עם האגודל במרכזו של כל כדור. מברישים עם ביצה טרופה, מפזרים מעל את תערובת הגרעינים, הזעתר או השומשום

4. אופים כ-20 דקות, עד שחטיפי הגבינה מזהיבים ומשחימים מעט.

  • סיון פלג היא דיאטנית קלינית ומדריכת אירובי ועיצוב