הנה טריק קטן ובריא להכנת מרק: שיבולת שועל מסמיכה את המרק ותורמת לו סיבים תזונתיים היוצרים תחושת שובע, ומסייעת להורדת הכולסטרול והסוכר בדם.

החומרים: (8 מנות, כ-55 קלוריות למנה)

  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 כפית שמן
  • 1/4 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
  • 1/4 כרוב, פרוס לפרוסות דקיקות
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • 200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 כוס שיבולת שועל דקה (רצוי אורגנית)
  • 12 כוסות מים ( רצוי מינרליים)
  • 2 כפות אבקת מרק ירקות אורגנית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה

1. יוצקים את השמן לסיר גדול ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים מעט, תוך כדי בישול.

2. מוסיפים את המים, שיבולת השועל אבקת המרק והמלח ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות רכים, אך שומרים על צורתם. מגישים חם.