מאת: פיליס גלזר

סטיילינג: נטשה חיימוביץ'

מרק תירס עם נאצ'וס זעתר

החומרים ל-4‬ מנות:

6 כוסות תירס קפוא, מופשר
1 כוס ‭2 +‬ כפות מים
‭1½‬ כוסות מים
‭1½‬ כפות חמאה
מלח (רצוי מלח ים גס‭,(‬ לפי הטעם
לנאצ'וס:
1 פיתה מקמח מלא
1 כף שמן זית
מעט זעתר, פתיתי צ'ילי
כוסברה או נענע קצוצים או
עיגולי פלפל ירוק חריף, לקישוט

אופן ההכנה:
‭.1‬ שמים את התירס המופשר בבלנדר חזק עם 1 כוס ‭2 +‬ כפות מים וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה (אפשר להשאיר מעט גרגרי תירס בצד‭.(‬

‭.2‬ מעבירים לסיר עם יתרת המים, החמאה והמלח (ואת גרגרי התירס, אם שמתם בצד‭,(‬ ומבשלים 5 דקות עד שהמרק חם.

‭.3‬ הנאצ'וס: חותכים את הפיתה לרבעים, וכל רבע ל־3־4 משולשים. פותחים את המשולשים ומפרידים בין שני הצדדים. מברישים את המשולשים בשמן זית ומפזרים מעט זעתר ופתיתי צ'ילי. מעבירים לטוסטר אובן ל־2 דקות, עד שהנאצ'וס פריכים.

‭.4‬ מחלקים את המרק בין צלחות ההגשה ומקשטים כל מרק בנאצ'וס, נענע או כוסברה, ולאוהבי החריף -- בעיגולי פלפל ירוק חריף.

  • ערכים תזונתיים למנה: 297 קלוריות, 49 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 10 גרם שומן

עם טוויסט. מרק תירס עם נאצ'וס (צילום: יוסי סליס)

עם טוויסט. מרק תירס עם נאצ'וס (צילום: יוסי סליס)

מרק כרובית מוקרם

החומרים ל-5‬ מנות:

2 כפות חמאה או שמן זית
2 כרשות קצוצות (החלק הלבן והחלק הרענן של הירוק)
1 תפוח אדמה גדול עם קליפה דקה, חתוך לקוביות
1 ק"ג כרובית מפורקת לתפרחות
2 שיני שום כתושות
1 ליטר מים
1 כוס סויה לבישול
מלח ואגוז מוסקט, לפי הטעם
‭4-3‬ בצלים ירוקים או עירית, להגשה

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הכרשה הקצוצה. מטגנים תוך כדי בחישה כ־5 דקות, עד שהכרשה מתרככת. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה ומטגנים עוד 3 דקות.

‭.2‬ מוסיפים את הכרובית, את השום ואת המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ־30 דקות, עד שהכרובית רכה.

‭.3‬ טוחנים הכל במוט בלנדר עד שהמרקם חלק. מוסיפים את הסויה ומתבלים במלח ובאגוז המוסקט.

‭.4‬ מפזרים מעל בצל ירוק או עירית ומגישים.

  • ערכים תזונתיים למנה: 233 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 8 גרם חלבון, 9 גרם שומן

מושלםפ לשבת חורפית. מרק כרובית מוקרם (צילום: יוסי סליס)

מושלם לשבת חורפית. מרק כרובית מוקרם (צילום: יוסי סליס)

מרק אפונה הודי

החומרים ל-4‬ מנות:

1 כוס אפונה צהובה יבשה (כדי לחסוך זמן בישול, אפשר להשרות כמה שעות או ללילה)
5 כוסות מים
1 תפוח אדמה קטן, מקולף ומגורר
1 תפוח אדמה גדול, מקולף ופרוס לרוחב
1 כפית אבקת קארי
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה יבשה
1 כפית ג'ינג'ר יבש
מלח ופלפל, לפי הטעם
½ כוס כוסברה טרייה, לקישוט

אופן ההכנה:
‭.1‬ שוטפים את האפונה במים כמה פעמים, מסננים ומניחים בסיר גדול עם המים ותפוח
האדמה המגורר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית כ־30 דקות, עד שהאפונה רכה.

‭.2‬ מוסיפים את תפוחי האדמה הפרוסים ואת התבלינים (את הקצף שנוצר אפשר לערבב במרק‭.(‬ מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ־15 דקות.

‭.3‬ מקשטים בכוסברה הקצוצה ומגישים.

* אם אוהבים, אפשר להוסיף למרק 250 מ"ל חלב קוקוס 5 דקות לפני סוף הבישול.

  • ערכים תזונתיים למנה: 194 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון, 1 גרם שומן

התבלון עושה את כל ההבדל. מרק אפונה הודי (צילום: יוסי סליס)

התבלון עושה את כל ההבדל. מרק אפונה הודי (צילום: יוסי סליס)