המרכיבים (ל-8 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם שמרים טריים או 15 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 200 מ"ל מים
  • 2 כפות (30 מ"ל) ברנדי

למילוי:

  • 4 קופסאות טונה, מסוננות היטב
  • 1 שומר בינוני, חתוך לקוביות קטנות וצלוי בתנור
  • 1 צרור בזיליקום, קצוץ גס
  • 1 כף ממרח זיתים שחורים (טפנד)
  • 1 כף לימון כבוש

לטיגון:

  • 1 ליטר שמן

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים לתפיחה במקום חמים ומכוסה עד שיכפיל את נפחו.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתבלים בהתאם לטעם האישי.
  3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן קטן. מפזרים 1/8 מהמלית ומגלגלים לבגט קטן. מניחים על נייר אפייה כדי שיהיה קל להרים ולהעביר לטיגון.
  4. מניחים את הבצקים הממולאים במקום נעים וחמים עד שיתפחו.
  5. מחממים שמן ל-160 מעלות ומטגנים עד להשחמה קלה וקבלת צבע זהוב.
  6. מגישים עם אריסה וביצה קשה.