המרכיבים (ל-8 מנות):
לבצק:
- 500 גרם קמח לבן
- 25 גרם שמרים טריים או 15 גרם (1 כף) שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 200 מ"ל מים
- 2 כפות (30 מ"ל) ברנדי
למילוי:
- 4 קופסאות טונה, מסוננות היטב
- 1 שומר בינוני, חתוך לקוביות קטנות וצלוי בתנור
- 1 צרור בזיליקום, קצוץ גס
- 1 כף ממרח זיתים שחורים (טפנד)
- 1 כף לימון כבוש
לטיגון:
- 1 ליטר שמן
- מכינים את הבצק: לשים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. מניחים לתפיחה במקום חמים ומכוסה עד שיכפיל את נפחו.
- מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים, טועמים ומתבלים בהתאם לטעם האישי.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן קטן. מפזרים 1/8 מהמלית ומגלגלים לבגט קטן. מניחים על נייר אפייה כדי שיהיה קל להרים ולהעביר לטיגון.
- מניחים את הבצקים הממולאים במקום נעים וחמים עד שיתפחו.
- מחממים שמן ל-160 מעלות ומטגנים עד להשחמה קלה וקבלת צבע זהוב.
- מגישים עם אריסה וביצה קשה.