המרכיבים (ל-6 מנות):

  • 1 קופסת טונה עם פלפל חריף, מסוננת
  • 100 גרם גבינה לבנה (ניתן להשתמש בגבינת טופו)
  • 1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים, כתושים
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • לציפוי:
  • 2 ביצים
  • 6 כפות קטשופ
  • קמח
  • פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 1/2 כפית קארי
  • קורט סומאק
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית חומץ
  • טבסקו לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. הכנת הפלאפל: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות.
  2. מגלגלים כל קציצה בביצה טרופה עם קטשופ ולאחר מכן טובלים בקמח מעורבב בפירורי לחם.
  3. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומגישים לצד הרוטב.