שניצל וצ'יפס הם מאכלים שרוב הילדים אוהבים, וכאן הם מוגשים בגרסה דלת שומן ועם פחות טיגון, מה שהופך אותם לארוחה מאוזנת המכיר לה חלבון ופחמימה. הילדים יאהבו את הארוחה הזאת, והיא לא תתרום להשמנה או לרמות כולסר טרול גבוהות (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים (4 מנות)

לצ'יפס

  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מעט תבלין גריל לעוף

לשניצלים

  • 2 חזות עוף, חצויים
  • ‭1/2‬ כף שמן
  • מעט תבלין גריל לעוף או מלח ופלפל שחור

לציפוי

  • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2.‬ הצ'יפס: חותכים את התפוחי אדמה למקלות ברוחב 1 ס"מ. מניחים אותם על מגבת מטבח נקייה ומייבשים אותם היטב. מעבירים לתבנית, זורים את המלח, מטפטפים את השמן וזורים מעל מתבלין הגריל. מערבבים קצת בידיים כדי לוודא שכל המקלות מצופים היטב בשמן ובתבלינים ואופים כ‭20-‬ דקות, עד שהמקלות זהובים.

‭.3‬ השניצלים: מחממים היטב מחבת ברזל מחורצת וכבדה. משמנים את חזות העוף משני הצדדים במברשת, זורים עליהם את התבלינים (תבלין העוף או המלח והפלפל השחור) ומניחים במחבת. צולים היטב משני הצדדים עד שהשניצלים עשויים. מעבירים לצלחות.

‭.4‬ הציפוי: מערבבים בקערה קטנה את פירורי הלחם עם השמן. שמים את הפירורים המשומנים במחבת ומטגנים אותם כ‭2-‬ דקות. זורים את הפירורים על השניצלים שבצלחת ומגישים מיד, ליד הצ'יפס החם.