פיליס גלזר

החומרים ל־4 מנות:
6 כוסות ציר מרק ירקות או מים
2 גזרים חתוכים לשלישים
6 קולרבי מקולפים
6 תפוחי אדמה קטנטנים (או ארטישוק ירושלמי)
½ בצל חתוך לפלחים
2 כפיות אבקת קארי
2 כפיות כורכום
½ כוס אגוזי קשיו
8 עלי בזיליקום
מלח ופלפל, לפי הטעם
מעט עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
1. מכניסים את הירקות והציר לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות. מכבים את האש, מצננים מעט וטוחנים את המרק בבלנדר מוט. אם לא מגישים את המרק מיד, בשלב זה אפשר לכסות ולקרר עד להגשה.
2. מוסיפים למרק אבקת קארי, כורכום, אגוזי קשיו ובזיליקום, וטוחנים שוב. מחממים מעט על אש בינונית ומגישים מיד.

טיפ: אפשר לקשט את המרק בצלחת ההגשה על ידי זיגוג של שמן זית בזיג זג ולפזר מעט עירית קצוצה.

ערכים תזונתיים למנה: 189 קלוריות, 21 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 5 גרם שומן