עשבי תיבול ירוקים תורמים כל אחד את תרומתו. ייחודם בשמן האתרי שהם מכילים, המעניק לתבשיל את התכונות הרפואיות: לכולם תכונות מחטאות והם שומרים על דרכי הנשימה והעיכול מחיידקים ווירוסים (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

המרכיבים 6 מנות/ 500 קלוריות למנה שהיא ארוחה

  • 2 דגי מוסר במשקל כ־‭1 1/2‬ ק"ג כל אחד

למלית

  • ‭1/2‬ כוס מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 1 כוס עשבי תיבול (בזיליקום, טימין, אורגנו, זעתר) חתוכים גס
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי מיובשות

לתוספת הבמיה ועגבניות השרי

  • 20 עגבניות שרי תמר, חצויות לאורכן
  • 300 גרם במיה, פרוסה לרוחבה
  • מיץ לימון, לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.

‭.2‬ הדג‭ :‬שמים בקערה את כל מרכיבי המלית. חורצים בדגים 4-5 חריצי רוחב בכל צד וממלאים את החריצים ואת חלל הבטן במלית. אופים כ-20 דקות ומגישים.

‭.3‬ בינתיים‭ ,‬מכינים את תוספת הבמיה ועגבניות השרי: מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים את הבמיה ומבשלים תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים-מערבבים עוד כדקה, מעבירים לקערה, מתבלים במיץ הלימון, בשמן הזית, במלח ובפלפל ומגישים לצד הדג.