חלה רכה במתיקות מיוחדת של דבש, המשלבת קמח מלא וקמח לבן. מומלץ להציע לילדים לעזור ללוש ולקלוע צמות. בחלה הזו יש 84 קלוריות בפרוסה (לפי חישוב של 25 פרוסות בחלה)

המרכיבים ‭2)‬ חלות)

  • 500 גרם קמח מלא (רצוי ייעודי ללחם)
  • 500 גרם קמח לבן (רצוי ייעודי ללחם)
  • 50 גרם שמרים טריים, מפוררים
  • 4 כפות שמן
  • 3 כפות דבש
  • 1 חלמון
  • 1 כף מלח
  • 1/2 1 כוסות מים חמים חמימים (רצוי מסוננים או מינרליים)
  • 1/2 כוס צימוקים
  • לזיגוג: 1 ביצה, טרופה
  • לקישוט: שומשום או קצח

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את שני סוגי הקמח. מוסיפים את השמרים, השמן, הדבש, החלמון והמלח ומתחילים ללוש. במהלך הלישה מוסיפים בהדרגה את המים. לשים בסך הכל ‭10-7‬ דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מתחתית הקערה. מוסיפים את הצימוקים ומערבלים רק עוד קצת, לפיזור אחיד. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

‭.2‬ מחלקים את הבצק לשני חלקים. מחלקים כל חלק לשלושה חלקים, ויוצרים מכל חלק רצועה ארוכה. קולעים מכל 3 רצועות צמה.

‭.3‬ מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים בה את החלות. מניחים להתפחה נוספת, עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו.

‭.4‬ מברישים את החלות בביצה הטרופה, מפזרים שומשום או קצח ומכניסים לתנור הקר (כן!). מפעילים את התנור על חום של 180 מעלות ואופים כ־35 דקות, עד שהחלות זהובות. מוציאים, מצננים על רשת ומגישים.

רוצים חלה חגיגית במיוחד?

הכינו 5 רצועות בצק לכל חלה, וקלעו אותה כך שהרצועה החיצונית עוברת בכל פעם על פני שתי רצועות פנימיות (במקום על פני אחת).

  • ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ‭.M.Sc‬ ומאסטר NLP לבריאות ולהרזיה