מתכון של השף סטפן
המרכיבים (6 מנות):- 240 גרם פריקי - חיטה ירוקה קלויה (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו)
- 2 כפיות שמן זית
- 1 כפית יין לבן יבש
- 5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות
- 1/4 צרור טרגון חתוך
- 1/4 צרור שמיר
- 2 קופסאות טונה עם לימון
- כמה טיפות נוזל פרחי הדר (לא הכרחי)
- מיץ וקליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
לקישוט:
- כמה טבעות פלפל צ'ילי חריף, גבינת מוצרלה ואפונה
- מטגנים את החיטה הירוקה הקלויה בשמן זית עד שהיא מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע.
- מוסיפים את היין הלבן היבש ומצמצמים את כמות הנוזלים בחצי.
- ממליחים ומוסיפים בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות. מבשלים 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מוסיפים שמן זית, טרגון ושמיר. מערבבים.
- מוסיפים את הטונה. מוסיפים כמה טיפות נוזל פרחי הדר.
- מוסיפים מיץ וקליפת לימון מגוררת ומערבבים היטב.
- מפזרים על גבי המנה קרעי מוצרלה, אפונה וצ'ילי ומגישים חם.