מתכון של השף סטפן

המרכיבים (6 מנות):
  • 240 גרם פריקי - חיטה ירוקה קלויה (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו)
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית יין לבן יבש
  • 5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות
  • 1/4 צרור טרגון חתוך
  • 1/4 צרור שמיר
  • 2 קופסאות טונה עם לימון
  • כמה טיפות נוזל פרחי הדר (לא הכרחי)
  • מיץ וקליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון

לקישוט:

  • כמה טבעות פלפל צ'ילי חריף, גבינת מוצרלה ואפונה

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את החיטה הירוקה הקלויה בשמן זית עד שהיא מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע.
  2. מוסיפים את היין הלבן היבש ומצמצמים את כמות הנוזלים בחצי.
  3. ממליחים ומוסיפים בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות. מבשלים 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. מוסיפים שמן זית, טרגון ושמיר. מערבבים.
  5. מוסיפים את הטונה. מוסיפים כמה טיפות נוזל פרחי הדר.
  6. מוסיפים מיץ וקליפת לימון מגוררת ומערבבים היטב.
  7. מפזרים על גבי המנה קרעי מוצרלה, אפונה וצ'ילי ומגישים חם.