המרכיבים (כ-20 יחידות):

לבצק הבליני:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כוס חלב (125 מ”ל)
  • 1 ביצה מופרדת
  • 1/2 כפית מלח

לטיגון:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • למוס סלמון מעושן:
  • 2 קופסאות פילה סלמון מעושן (מסוננות)
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 חבילה (100 גרם) גבינת שמנת

לקישוט:

  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה או עירית קצוצה

אופן ההכנה:
  1. בצק הבליני: שמים את כל מרכיבי הבצק והחלמון (משאירים בצד את החלבון) בקערת מערבל עם וו לישה ולשים במהירות בינונית 5 דקות. בקערה נוספת מקציפים את החלבון לקצף יציב ומקפלים לתוך הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. במחבת בינונית מחממים מעט שמן. יוצקים כפית מהבצק למחבת ויוצרים בליני בקוטר 3 ס”מ. ממשיכים באותו האופן ומטגנים כשתי דקות מכל צד, או עד שהבצק מזהיב. מעבירים לנייר סופג ומשאירים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
  3. מוס סלמון מעושן: במעבד מזון שמים חבילה אחת של סלמון מעושן והחמאה ומעבדים עד לקבלת מוס אחיד. מוסיפים למוס גבינת שמנת ומערבבים בעזרת כף. את חבילה הסלמון השנייה מפוררים לחתיכות קטנות ומערבבים לתוך המוס. משאירים כ-20 חתיכות קטנות בצד לקישוט.
  4. הרכבת המנה: מניחים על צלחת הגשה את הבליני. מניחים על כל יחידה כפית מהמוס או מזלפים בעזרת שקית. מניחים מעל חתיכת סלמון קטנה ומקשטים בעשבי תיבול. מגישים קר.