עוגת גבינה אפויה היא שיא הארוחה בערב שבועות. דמיינו שאותה העוגה יכולה להכיל חצי מכמות הקלוריות והשומן – וכעת גשו למטבח והתחילו לערבב.

החומרים (22 פרוסות עוגה/ 170 קלוריות למנה)

  • תבנית 26 ס"מ

  • 200 גרם פתי בר
  • 1 כוס חלב 1%
  • 6 ביצים מופרדות
  • 750 מ"ל גבינה לבנה 5%
  • 225 גרם גבינה שמנת 16%
  • לבן 4.5% שומן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 קורט מלח
  • 5 כפות קורנפלור
  • 5 כפות קמח

ההכנה

1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. מפוררים את עוגיות בקערה ומוסיפים את החלב. מערבבים היטב, עד לקבלת מרקם פרורי אחיד.

3. מעבירים את התערובת אל התבנית המרופדת, מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית עד ליצירת שכבה אחידה ודחוסה.

4. מכניסים לתחתית התנור תבנית מלאה במים, ומחממים ל-240 מעלות.

5. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות, תמצית הווניל החלמונים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים פנימה את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה וקרמית.

6. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף לבן ללא בועות מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצף רך ומבריק.

7. מערבבים חצי מהקצף בתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתר הקצף, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית. יוצקים את התערובת מעל לשכבת הבסיס ומכניסים לתנור.

8. אופים בטמפרטורה של 240 מעלות כרבע שעה, או עד להיווצרות שכבת זהובה. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת סכין חד משחררים את שולי העוגה מקצוות התבנית.

9. מנמיכים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים את העוגה עוד כשעה או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש וללא פירורים.

10. מכבים את התנור פותחים את דלת התנור ונותנים לעוגה להתקרר. שימו לב, בשלב זה העוגה תחזור לגובה התבנית.

11. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות ומגישים.

  • נטעחן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים