מאת עינת מזור
כאשר האורחים שלי כמעט בדלת ואני זקוקה למתכון לא מסובך עם מעט רכיבים וחומרי גלם, זהו הקינוח המנצח: רולדה מרעננת עם טוויסט של קוקוס ואגוזים.
את הרולדה הזריזה הזו אופים במשך עשר דקות לכל היותר, ומיד לאחר האפייה יש לגלגל אותה בעזרת מגבת נקיה, השומרת על צורת הרולדה. המלית קלילה ואביבית במיוחד, ומורכבת מחגיגת טעמים של קציפת קוקוס וגבינת עזים. לטעמים מוכרים של פודינג וניל, שוקולד או שמנת מוקצפת אפשר תמיד לחזור, הרולדה תקבל אותם באהבה.
כדאי לשמור את הרולדה במקרר לפני ההגשה, רצוי שעתיים. כאשר היא קרה לחתוך ולהגיש אותה פרוסה. פזרו מעליה מעט אבקת סוכר או קקאו, ותקבלו מראה מרשים ומעודן.

החומרים (כ-12 פרוסות):

  • 1/4 כוס אבקת קקאו, מנופה
  • 1/4 כוס קמח תפוח אדמה
  • 1 כף אבקת קפה נמס מומסת בכף מים חמים
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר

למילוי

  • 2 מיכלי נוזל/חלב קוקוס שהושארו במקרר למשך הלילה
  • 50 גרם גבינת עזים רכה
  • 1 כף סירופ אגבה או 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות אבקת סוכר מנופה או 1 כף אבקת קקאו, לפיזור

ההכנה

1. הרולדה: מחממים תנור לחום 165 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בתרסיס שמן. מניחים בצד מגבת מטבח נקיה.
2. בקערה בינונית מנפים את אבקת הקקאו וקמח תפוח האדמה. בקערה קטנה, מערבבים את אבקת נס הקפה עם המים החמים ומערבבים היטב, לקבלת תערובת ללא גושים.
3. מקציפים את החלבונים תוך הוספה איטית של הסוכר, עד לקבלת קצף קשה ומבריק. מעבירים בעדינות לקערה גדולה.
4. בקערת המיקסר, מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה ולמשך חמש דקות, עד לקבלת צבע צהבהב בהיר וקרמי. בעזרת מרית, מקפלים בעדינות את קציפת החלבונים והסוכר לתוך חלמונים. מערבבים פנימה את תערובת הקפה ותערובת הקמח, לקבלת תערובת אוורירית אחידה. הקפידו לא לערבב יותר מדי.
5. משטחים את התערובת על גבי נייר האפייה המשומן לצורת מלבן באורך כ-24 ס"מ ואופים למשך 10 דקות. הבצק יהיה עם ברק, מעט "קפיצי" למגע ולא יבש. מוציאים מהתנור ומיד הופכים על המגבת הנקייה, בעדינות משחררים את נייר האפייה ומגלגלים את הבצק עם המגבת לצורת רולדה מאורכת. מניחים לרולדה המגולגלת במגבת להגיע לטמפרטורת החדר, כאשר "תפר" הרולדה כלפי מטה.
6. המלית: מקציפים את מוצקי חלב הקוקוס בלבד (ללא הנוזל) ומקפלים פנימה את הגבינה והסוכר או האגבה. פותחים את הרולדה ומשטחים את המלית באופן אחיד, מגלגלים שוב.
7. שומרים במקרר ולפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר או קקאו.
אבקת סוכר מלמעלה מעניקה מראה מוקפד (צילום: עינת מזור)