מאת: עינת מזור

חטיפי אנרגיה שמכינים בבית עלולים להיות ממכרים, משתי סיבות עיקריות: האחת, אנחנו יודעים בדיוק מאילו חומרי גלם הוכנו, השנייה, האפשרות לגוון ולקבל תוצאה טעימה במיוחד, לפי ההעדפות האישיות.
כיף גדול להכין חטיפי אנרגיה ביתיים, ולהתאים אותם להעדפות החך הפרטיות שלכם ושל בני המשפחה. אפשר לשלב בהם מתוק עם מלוח, על מנת לאזן את הטעמים. כדי להשיג את המליחות המבוקשת אני מגוונת ומוסיפה להם בייגלה מלוחים, חתיכות קרקרים או אגוזים קצוצים. לפני שאתם מתחילים בהכנה, שימו לב להדק היטב את התערובת לתבנית, כך החטיפים יקבלו צורה מלבנית, שטוחה ונוחה לאכילה, ולא יתפוררו.
אם אתם מתכננים טיול מחוץ לבית, פיקניק בשדה סמוך או פשוט נערכים לשבוע עבודה ערוך, הכינו את חטיפי האנרגיה יום קודם, עטפו יפה בנייר שעווה וצאו לדרך.
אורזים בנייר שעווה ויוצאים לפיקניק.
מצרכים ל-36 יחידות:
  • 100 גרם חמאה או שמן קוקוס
  • 150 גרם פצפוצי שוקולד
  • 2 כפות סילאן לא ממותק
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כוסות פצפוצי אורז תפוח או קורנפלקס, ללא גלוטן
  • 1 כוס (100גרם) שבבי קוקוס
  • 1 כוס בייגלה ללא גלוטן או אגוזי קאשיו, קצוצים
  • קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בראוניס בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ.
2. בסיר, תוך בחישה ועל אש נמוכה, ממיסים חמאה או שמן קוקוס, סוכר, סילאן ושוקולד. מסירים מהאש ומוסיפים את המלח.
3. שופכים לקערה קוקוס, פצפוצי אורז או קורנפלקס, אגוזים או בייגלה ומערבבים. מוזגים לתערובת היבשה את התערובת הנוזלית ומערבבים היטב.
4. משטחים ומהדקים את התערובת בתבנית הבראוניס. מצננים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. חותכים בעזרת סכין משוננת למלבנים ושומרים בצנצנת אטומה במקום קריר.


גוונו בתוספות לפי העדפות החך הפרטיות.
שפית עינת מזור , מומחית לקולינריה בריאה, שפית מרצה ומחברת ספרי בישול.

חפשו אותי בפייסבוק: שפית עינת מזור-המרכז לתזונה בריאה