המרכיבים (25 יחידות)

  • 1 ראש כרוב גדול

למלית

  • ‭1 1/2‬ כוסות אורז עגול לריזוטו
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • ‭1/8‬ כפית פלפל שחור טחון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
  • 1 שן שום

לרוטב

  • 2 עגבניות, חתוכות לפרוסות
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לפרוסות
  • 10 גבעולי פטרוזיליה
  • 5 גבעולי כוסברה
  • 1 גבעול נענע
  • ‭1/2‬ כוס מיץ לימון טרי
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח

ההכנה

‭.1‬ הכנת עלי הכרוב: חותכים בסכין חדה מסביב לגזע שבבסיס הכרוב, מעמיקים את החתך ושולפים החוצה את כל החלק הנוקשה שבמרכז הכרוב. מניחים את הכרוב בקערה עמוקה, כך שהחור במרכזו פונה כלפי מעלה. מרתיחים מים ויוצקים אותם לתוך הכרוב.

ממתינים 2 דקות, שופכים את המים ומצננים את הכרוב על ידי שטיפתו במי ברז. מתחילים להסיר בזהירות את עלי הכרוב מבלי לקרוע אותם (אם הכרוב לא מתפרק בקלות, חוזרים שוב על השרייה במים הרותחים והשטיפה במים קרים).‬ מהעלים הגדולים מסירים את העורק המרכזי, ומחלקים אותם לרבעים. את העלים הבינוניים חוצים לשניים ואת הקטנים משאירים בשלמותם.

‭.2‬ המלית: מערבבים את כל מרכיביה בקערה.

‭.3‬ מניחים עלה כרוב על משטח עבודה, מניחים בקצה הקרוב אלינו, לרוחב העלה, כפית שטוחה מהמלית. מקפלים את שני צדי העלה על המלית, ומגלגלים לאצבע דקה (אם נדמה שהעלה מעט ריק – אל דאגה, האורז יתנפח בבישול).

4. הבישול: מרפדים סיר רחב ושטוח בפרוסות עגבנייה ובצל, ובעשבי התיבול. מניחים עליהם את העלים המגולגלים במעגלים צפופים. שופכים מעל את מיץ הלימון הטרי, השמן, מים עד כדי כיסוי והמלח. מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד, מכסים, מבשלים עוד 30 דקות, מסירים מהכיריים ומשהים מכוסה כ־10 דקות. מעבירים את העלים לצלחת הגשה ומגישים לצד חצאי לימון.

>> למאגר המתכונים הבריא והדיאטטי