סלקים צבעוניים עם בצל סגול, פטרוזיליה וזרעי כמון

בשיטה המרוקאית המקורית, מבשלים את הסלקים הקלופים במים עם סוכר, מלח וחומץ עד שהם מתרככים והנוזל מסמיך והופך למעין סירופ. היום אני מעדיף לאפות את הסלקים על מלח גס לטעמי, כך הם ממצים את טעמם בצורה הטובה ביותר.

המרכיבים

  • מלח גס
  • 8 סלקים בינוניים (רצוי בצבעים שונים), שטופים ולא קלופים
  • 3 בצלים סגולים קטנים, חצויים ופרוסים דק מאוד
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כפית זרעי כמון גרוסים גס

ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מפזרים שכבה של מלח גס בעובי 2 ס"מ על גבי תבנית אפייה קטנה. מסדרים את הסלקים על גבי המלח הגס ומכניסים לתנור. אופים שעה, עד שהסלקים רכים.

3. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לסלקים להצטנן וקולפים אותם בידיים.

4. חותכים כל סלק ל-8 פלחים ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

_____________________________________________________________________________________________

גזר מרוקאי

בסלט הגזר הצפון אפריקאי המוסלמי, נוהגים להוציא מתוך הגזר את הגזע שלו אחרי הבישול, ואז לחתוך את הגזר לפלחים. הגרסה הזו מתוקה, וכוללת, לכן, הרבה סוכר, ובנוסף זרעי כמון שלמים, מיץ לימון והרבה מי ורדים. העשירים מוסיפים שמן ארגן, ופשוטי העם – שמן צמחי רגיל.

אני לא אוהב את הגרסה הזו, ומעדיף את הגרסה היהודית, ואם אתם חושבים שאתם לא אוהבים סלט גזר מרוקאי, אני בטוח שזה בגלל שלא אכלתם את הסלט האמיתי, אלא גרסה תעשייתית נחותה, עשירה בחומץ זול. בסלט האמיתי אין חומץ כלל. נסו את המתכון הזה לפני שתחליטו.

המרכיבים

  • 4 גזרים בינוניים, קלופים (מומלץ לשלב גזרים בצבעים שונים)
  • ½ ליטר מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ½ כף מלח
  • ½ כף סוכר

לרוטב

  • 1 כף הריסה
  • ½ כף לימון כבוש מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
  • 1 כף פלפל ירוק חריף קצוץ דק, ללא זרעים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • ½ כפית פלפל לבן גרוס
  • ¼ כף מלח
  • 5 כפות מיץ לימון
  • ½ כפית כמון טחון
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כוס עלי כוסברה קצוצים דק

ההכנה

1. חוצים את הגזרים לאורכם ופורסים אותם באלכסון לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מניחים בסיר, מוסיפים את המים, מיץ הלימון, המלח והסוכר ומבשלים 10 דקות, עד שהגזר רך.

2. מוציאים את הגזר מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב יחד עם 3 כפות מנוזלי בישול הגזר. מערבבים היטב ומקררים לפני ההגשה.

________________________________________________________________________________________

טבולה

המרכיבים

  • 1 כוס בורגול דק
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס עלי נענע קצוצים
  • 2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • 2 עגבניות קצוצות
  • ½ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

ההכנה

1. משרים את הבורגול ב-2 כוסות מים לשעה. לאחר מכן סוחטים אותו היטב בין כפות הידיים, ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב (בידיים) ומגישים.

  • המתכונים מתוך הספר "סלטים", רפי כהן (הוצאת כתר)